Egymillió forintot bukott el Galambos Lajcsi, miután úgy döntött, hogy kihátrál egy dubaj-i ingatlanüzletből.

Befektetőt kerestek

“Egy tengerpart közeli golfklub melletti ingatlanegyütteshez kerestek befektetőt, és már az előszerződésen is túl voltam, amikor meggondoltam magam” – monda Lajcsi a Blikknek.

Kecsegtető ajánlatnak tűnt

Habár a mulatós sztár először azt hitte, hogy jó bizniszt köt, amikor megérkezett Dubajba, akkor látta, hogy nem minden arany, ami fénylik és lehetséges, hogy a befektetett pénze nem fog megtérülni.

“Olyan fantasztikus nyereséggel kecsegtettek, mintha az 1001 éjszaka meséinek folytatása lett volna, de amikor odautaztam és láttam, ahogy ott haladtak el a hatalmas tankerhajók, megijedtem, hogy egy váratlan környezeti katasztrófa miatt minden meghiúsulhat, de legalábbis kérdésessé válhat a hat-hét évre jósolt megtérülés” – folytatta Lajcsi a Blikknek.

Így is bukott

Annak ellenére, hogy viszonylag időben kihátrált az üzletből Lajcsi, így is bukott az ügyvéden és az utazási költségen, de ma már egyáltalán nem bánja.

“Akkor sajnáltam, hogy az ügyvéd és az utazás közel egymillió forintos költségét elbuktam, de ma már nem bánom. Hogy stílusos legyek, egészséges döntést hoztam” – folytatta a trombitás.

A koronavírus óta más üzletekben látja a jövőt

Korábban a zenész úgy gondolta, hogy külföldi üzletekbe érdemes befektetni, ám a pandémia óta úgy érzi, hogy olyan bizniszbe érdemes belefogni, ami közel van és bármikor elérhető.

“Két éve még külföldi lehetőségek iránt érdeklődtem, mert azokat biztosabbnak éreztem és figyelemre méltó ajánlatokat kaptam. Olyasmibe akartam betársulni, ami örökölhető és úgymond nem kopik el. Komolyan elgondolkodtam egy olaszországi olajfaültetvényen, ami valószínűleg válságállóbb invesztíció lett volna, mint a dubaji ingatlan, de most azzal sem lennék boldog. Ez a pandémiás helyzet arra tanított, csak olyanba érdemes fektetni, ami a közelben van és bármikor elérhető” – nyilatkozta Lajcsi.

EZ IS ÉRDEKELHET!

Előkerült egy koronatanú: Nem Lajcsi építtette a Boglárka lakóparkot!

Úgy érzi a vidék felértékelődött

Lajcsi, aki ő maga is vidéken él úgy gondolja, hogy Magyarország vidéke kezdett felértékelődni. Elárulta azt is, hogy Budapesttől negyven percre egy komoly vízi birtok kialakítását tervezi.

Megváltozott a világ

Lajcsi úgy érzi, hogy a koronavírus után egy olyan korszak fog következni, ahol az emberek inkább az élményeket és a szeretteik közelségét fogják előnyben részesíteni.

“A megérzés azt mondatja velem, már új világban élünk, csak ez még nem mindenkiben tudatosult. Ez egy hosszabb folyamat lesz, de szerintem az a korszak közeleg, amikor az emberek tovább fogják használni az autóikat, a ruháikat és a cipőiket, viszont keresni fogják a szeretteikkel a közös élményeket. Azok közé tartozom, akik szerint a pandémiának lesz pozitív hozadéka, és előnyös helyzetbe kerülhetnek, akik ezt időben felismerik” – mondta trombitás.

Így lett sikeres üzletember

Lajcsi azután vált egy sikeres üzletemberré, hogy az állampárti Magyarországon bárki számára lehetségessé vált a hangfelvételek sokszorosítása és kiadása. A trombitaművész utcazenészként árulta a lakodalmaskazettákat, amivel óriási sikereket ért el. Az első napon sikerült eladniuk az első háromszáz mulatós kazettát, majd tovább és tovább gyártották. Pasaréti ingatlanját ebből a pénzből vette.

Fotó: Galambos Lajos