Egerek közt tárolták a penészes fagyasztott élelmiszert a tiszavasvári Bojler Kft-nél. A hatóság 236 tonna terméket vont ki a forgalomból.

A Nébih csaknem 236 tonna terméket kivont ki a forgalomból a tiszavasvári székhelyű Brojlert Kft.-nél. 2020 május végén tartottak élelmiszer-higiéniai és nyomonkövetési ellenőrzést egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, bértárolást végző vállalkozásnál.

A létesítményben tárolt fagyasztott élelmiszerek tételes átvizsgálása során mintegy 236 tonna esetében állapították meg, hogy azok nem felelnek meg a vonatkozó jogszabályi előírásoknak. A vizsgálat során többek között egérürülékkel szennyezett, sérült csomagolású, penészes és lejárt fogyaszthatósági, illetve minőségmegőrzési idejű termékeket találtak a szakemberek.

Emellett nyomonkövetési szempontból nem megfelelő, jelöletlen, a tétel azonosítására szolgáló adatot nem tartalmazó, továbbá hiányos dokumentációjú élelmiszereket is találtak a raktárban, a raklapok között élő rágcsálók mozogtak, az egyiken fagyott egértetemet is találtak a szakemberek.

A hatóság a kifogásolt termékeket kivonta a forgalomból azok ismételt forgalomba hozatalát megtiltotta, és elrendelte a megsemmisítésüket. A megsemmisítésre történő elszállítás a hatóság folyamatos jelenléte és felügyelete mellett történt.

A jogsértésekkel kapcsolatos eljárás folyamatban van, a felelős milliós nagyságrendű bírságra számíthat – közölte a Nébih.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: Nehib