Jutalmat kapott az a két budapesti rendőr, aki két férfit mentett ki az égő házból a 18. kerületben. A rendőrök a helyszínre érve segélykiáltásokat hallottak a lángok közül.

Tűz Pestszentlőrincen

2020. november 26-án 23 óra 5 perckor érkezett bejelentés rendőrségre arról, hogy Budapesten, Pestszentlőrincen egy családi ház kigyulladt, és az ingatlanban feltehetően két személy tartózkodik.

Az épületből kiáltásokat hallottak

A 18. kerület rendőrei két egységgel öt perc alatt a helyszínre értek. A tűz egy családi ház zárt teraszán keletkezett, az ingatlanból halk segélykérés hallatszódott ki – írja a Budapestkörnyeke.hu.

A rendőrök bementek az égő házba

Mikola Csaba r. főtörzsőrmester áramtalanította az épületet, majd társaival, Takács László r. törzszászlóssal, Mátyás Ferenc r. zászlóssal és Varga László r. főtörzsőrmesterrel együtt bement az égő házba.

Egy magatehetetlen férfit találtak

A bejárattól pár méterre a földön fekve egy férfit találtak, – aki önerejéből nem tudott kimenni – őt azonnal kimentették.

A másik férfi pánikba esett

Utána újra visszamentek a másik férfiért, aki a sűrű füst miatt pánikba esett, mert nem találta a barátját. A rendőrök őt is biztonságosan kimenekítették az égő házból.

A rendőrök ápolták a sérültet

A mentők kiérkezéséig Korcz Benjamin r. törzsőrmester a Police Medic tanfolyamon szerzett ismeretei alapján megkezdte a sérült vizsgálatát; az egyik férfi a karján égési sérülést szenvedett.

Cigaretta okozta a tüzet

Az elsődleges vizsgálatok alapján a tűzesettel összefüggésben idegenkezűség, szándékosság nem merült fel; a tüzet egy nem megfelelően elnyomott cigarettacsikk okozhatta.


Elismerést kaptak a rendőrök

Dr. Terdik Tamás rendőr dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya az életmentésért az öt rendőrt elismerésben és jutalomban részesítette. ​

Kiemelt kép: illusztráció