Az alábbi cikket 18 éven aluliaknak nem ajánljuk! Bezacskózta, majd cipősdobozba rejtette újszülöttjét egy baranyai asszony. Terhességét élettársa elől is titkolta, mert a férfi nem szeretett volna gyereket. Az asszony nem tartja magát bűnösnek.

A 39 éves Brigitta szörnyű tette előtt már két művi terhességmegszakításon is átesett. A nála tíz évvel idősebb férfi nem szeretett volna közös gyermeket. Amikor az asszony teherbe esett, magzatát nem akarta elveszíteni, inkább eltitkolta. Tavaly nyáron, amikor már a terhesség jelei mutatkoztak rajta, öltözködésével próbálta azt leplezni.

A baranyai Magyarmecskén mindenki azt hitte, hogy az asszony megbolondult, mert melegben is télikabátban járt. Otthon is azt viselte.

Áprilisban, saját fürdőszobájában szülte meg kisfiát. Az újszülöttet ellátta, majd két nájlonzacskóba csomagolta és egy cipősdobozba tette, amelyet a ruhásszekrénybe rejtett el.

Viszont a szülés miatt komplikációk léptek fel Birgittánál, ezért a mentők a pécsi klinikára szállították. Ott kiderült, hogy a nő pár napja szült, de olyan súlyos vérmérgezést kapott, hogy a méhét el kellett távolítani.

Azt a rendőröknek sem árulta el, hogy hová rejtette csecsemőjét, a cipősdobozt a házkutatás során találták meg, benne az élettelen csecsemővel.

Az élettársa megbocsájtott Brigittának, így ma is együtt élnek a baranyai településen.

Az asszony a bíróságon azt mondta, nem érzi magát bűnösnek, ügyvédje pedig azt szeretné, ha beszámíthatatlannak nyilvánítanák- írja a Bors

Kiemelt kép: helyszíni felvétel/police.hu