Évek óta terrorban élt Szilágyi István és felesége. Fiúk sokszor verte meg szüleit, emiatt előzetesben is volt. Baricz Dezső, aki a Baptista Szeretetszolgálattól segítette Szilágyi István családját, fel sem tudja fogni a történteket. Pénteken találkozott a színésszel utoljára.

A LikeNews.hu is megírta, hogy 82 éves korában meghalt Szilágyi István. A Lópici Gáspárt megformáló színészt információink szerint a fia verte össze egy kalapáccsal, akit azóta a rendőrök őrizetbe vettek. Baricz Dezső, aki a Baptista Szeretetszolgálattól segítette a családot az elmúlt időszakban, az ATV Híradójának nyilatkozott a történtek kapcsán.

Elmondta, hogy utoljára pénteken találkozott Szilágyival, és nagy terveik voltak – már hetek óta elkezdett egy gyűjtést a színésznek, mert egy-két helyiséget rendbe szerettek volna tenni a házukban, hogy méltó körülmények közt élhessenek.

„Pénteken ennek semmi látszata nem volt, beszélgettünk, takarítottunk, a végén a művész úr átölelt, és azt mondta, köszönöm, hogy vagy, és bármikor jöhetsz hozzánk. Nekem nincsenek szüleim, és én úgy éreztem sok esetben, hogy ő az apukám, ahogy ő hozzám bújt, meg átölelt, az a szeretet, ami benne volt, egy kis törékeny ember”- nyilatkozta Baricz az ATV Híradónak.

Elmondta, volt olyan korábban, hogy a színész és felesége kék-zöld foltokkal voltak tele, de neki azt mondták, elestek. Csak később vallotta be Szilágyi felesége, hogy a fiuk, Péter ütötte meg őket,ám Szilágyi ezt akkor sem ismerte el.

Baricz azt is elmondta a Híradónak, hogy a színész fia a szüleivel élt, arra a kérdésre, hogy milyennek ismerte őt, annyit mondott:

„Én azért 23 éve a Baptista Szeretetszolgálatnál vagyok, sok éven keresztül dolgoztam beteg, sérült emberekkel, ő egy elmebeteg, szó szerint.”

Évek óta terrorban éltek

Először 2016-ban jött hír arról, hogy Péter, az egykori operatőr ostorszíjjal verte meg édesapját. A színművész azt mondta, dühében, „véletlenül” ütötte meg őt a fia. Egy évvel később Szilágyi István kórházba került a kegyetlen ütlegektől,  de az apai szeretet ekkor is felülemelkedett az életösztönön, és döbbenetes módon saját magát hibáztatta a történttekért.

Péter hét hónapot ült előzeteseben apja bántalmazásáért, szülei minden tárgyalásán ott voltak, és a szabadon engedését kérték. A színész fia végül súlyos testi sértésért két év fegyházat kapott felfüggesztve, és hazatért. Otthon ugyanaz várta, ami egész életében: szerető szülők, akik bármit megtesznek érte.

„Végre túl vagyunk rajta, hála az égnek, de ez az egész szörnyűség hiába volt, hiszen a fiam nem bántott, félreértett mindenki” – nyilatkozta a másodfokú ítélet után a könnyeivel küszködve Szilágyi István. Otthon boldogan ölelte magához gyermekét, a rozoga falak között pedig folytatódott a horror, ami végül tragédiába torkollott.

Kiemelt kép: Szilágyi István – Forrás: youtube.com