Site icon LikeNews

Egy fertőző betegség miatt szigorú szabályok vonatkoznak a kirándulókra

A kirándulók tájékoztatása érdekében a következő napokban információs plakátok kerülnek az afrikai sertéspestis miatt fertőzött területté nyilvánított budai erdőkbe. A plakátokkal elsősorban a turistautak mentén, valamint a pihenőhelyeken találkozhatnak a látogatók.

Két hete nyilvánították sertéspestis által fertőzött területté Budát és a teljes budai agglomeráció dunántúli részét, miután több mint 170 vaddisznó pusztult el a Pilisi Parkerdő területén – írta a budapestkornyeke.hu agglomerációs hírportál

Az intézkedésről, információs plakátok tájékoztatják a látogatókat, amelyek a következő napokban kerülnek ki az érintett budai erdőrészekbe. A tájékoztatók a kirándulók egy részének már ismerősek lehetnek, hisz ugyan ilyen plakátok találhatóak a korábban érintetté vált megyék erdeiben is.

Fontos, hogy az erdők lezárására nem kerül sor, a turistaútvonalak továbbra is látogathatóak. Néhány alapvető szabályt azonban a kirándulóknak is be kell tartaniuk a járvány esetleges terjedésének megelőzése érdekében.

A legfontosabbak:

Kedden reggel az országos főállatorvos azt nyilatkozta, hogy eddig kétezer vaddisznó lett sertéspestises az országosan. Tegnap írtunk arról, hogy a fertőzés miatt a disznóhús ára is az egekbe fog szökni, a cikket itt tudod elérni

Kiemelt kép: portal.nehib.gov.hu

Exit mobile version