Egy autós valamilyen oknál fogva úgy döntött, hogy nem megy tovább kifelé az M3-ason, inkább visszafordul és a forgalommal szembe indul visszafelé, a város irányába. A videó a cikkünk alján indítható el.

Egy újabb idióta autósról készült fedélzeti kamerás felvétel. A videó kedd éjszaka egy órakor készült az M3-as kivezetőn.

A felvételen jól látszik, ahogy a fehér autóval a sofőr egyszer csak Y-fordulást csinál és elindul a forgalommal szembe, vissza a város felé – írja a BudaPestkörnyéke.hu hírportál.

A sofőr nem zavartatta magát. Az sem érdekelte, hogy más autók is mennek utána, ő az út közepén fordult meg, még csak le sem húzódott az útról – igaz attól még ugyanolyan szabálytalan lett volna, mint most.

A jelentet a Szerencs utca után történt, vélhetően az autós a kereszteződésig hajtott vissza, hogy ott elkanyarodjon.

Idén januártól az ilyen videófelvételek alapján is vizsgálatot indíthat a rendőrség, ha beazonosítható az autós, bírságolhatnak is.

A videón látható autós az életveszélyes mutatványával nem csak magát, de másokat is komoly veszélybe sodort, és több KRESZ-szabályt is megszegett. Ha elkapják súlyos tízezrekre, vagy akár a jogosítványának az elvételére is számíthat.

Kiemelt kép: részlet a videóból