Mint ahogyan azt a LikeNews is megírta megkéselte osztálytársát szerdán egy 14 éves fiú Tatabányán. Egyelőre nem lehet tudni mi volt a támadás oka, az eset az iskolában történt. Egy évvel ezelőtt tanárnőjére támadt egy diák.

Késelés az iskolában

Megkéselte az osztálytársát szerdán egy 14 éves fiú Tatabányán. A rendőrség tájékoztatása szerint szerda délelőtt tíz óra körül érkezett bejelentés hozzájuk, hogy az egyik tatabányai általános iskolában késsel megszúrtak egy fiút.

Mentők vitték el a sérültet

A kiérkező rendőrök megállapították, hogy egy 14 éves fiatal késsel megszúrta a szintén 14 éves osztálytársát, akit a mentők kórházba vittek.

Eljárás folyik a diák ellen

A rendőrök előállították a feltételezett elkövetőt. A Tatabányai Rendőrkapitányság súlyos testi sértés miatt indított büntetőeljárást az ügyben.

Féltékenység állhat a háttérben

A Blikk információi szerint egy lány miatt haragudott meg a 14 éves Rajmund annyira egy iskolatársára, ezért szúrhatta meg.

Több diák is szemtanúja volt

A borzalmas pillanatoknak több diák is szemtanúja volt, azonban egy darabig azt hitték, csak viccel a sérült, amikor az oldalát fogva segítségért könyörög. Ám amikor a diákok meglátták, hogy ömlik a vére, tudták, hogy nagyon nagy a baj. Addigra a tanárok is odaértek, akik – amellett, hogy próbálták ellátni az erősen vérző fiút – tárcsázták a mentőket, írja a lap.

Egy lány állhat a háttérben

– Egy csaj miatt pattantak össze. Ugyanazt a lányt szerették, az utóbbi időben rengeteg volt a feszültség közöttük. Úgy tudom, a szúrás előtt Rajmund félrehívta a másikat a terem egyik sarkába, hogy beszéljenek. Aztán a többiek azt látták, hogy az áldozat ordít, majd rohan a folyosóra. Először azt hittük, hülyéskednek, de aztán azt ordította, hogy „mentsen meg valaki, mert meghalok!” – mondta el a Blikknek az egyik szemtanú.

Problémásnak számított a késelő diák

Egyébként a késelő diák elég balhésnak számított, a magatartásával többször volt már probléma. Az áldozatot azonban vagány, de tisztelettudó srácnak írták le az ismerősök.

Megszólalt az intézmény vezetője

„A gyermeket megoperálták, azt üzente nekünk, hogy a körülményekhez képest jól van, köszöni, hogy annyian aggódunk érte. Az elkövetőnek magatartási kihágásai korábban is voltak, de olyan jellegű probléma nem, melyből bárki is arra következtethetett volna, hogy ilyen szörnyű tettet fog elkövetni. A családdal kapcsolatban álltunk, a szülők együttműködőnek bizonyultak. Az érintett osztály tanulóihoz pszichológust kértünk, hogy az eseményeket minél hamarabb feldolgozhassák. Az intézmény másik épületében teljesít jelenleg iskolaőr szolgálatot, de az esemény után ebbe az épületbe is kérni fogjuk a szolgálat teljesítését. Mindannyiunk számára hosszabb időbe fog telni a feldolgozás” 

Kiemelt kép: illusztráció