Molnár Áron Noár egy interjúban mesélte el, hogy tinédzserkorában egy ismert magyar színész-rendező zaklatta, sőt még a férfi nevét is kimondta. A színész továbbá beszélt Eszenyi Enikőről és a Vígszínházban történtekről.

Fogdosta

Molnár Áron Noár úgy érezte, hogy ideje megosztania, ami állítása szerint történt vele 16 éves korában. Az interjúban a színész állítja, hogy megfogdosta, majd rá is csapott a combjára, de egy olyan esetről is beszámolt, amikor meztelenül jelent meg előtte fürdés után a férfi. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ez nem oké!

„Rájössz, hogy ha valaki előtted áll egy lakásban, amikor te 16 éves vagy, egy felnőtt ember lakásában nézed a DVD-ket, és épp leemeled a Rocky Horror Picture DVD-t, és amikor felnézel, előtted áll meztelenül egy férfi, törölgetve a haját, mert épp most fürdött le, az nem normális. (…) Vagy amikor ugyanezzel a férfival utazol egy autóban, és aztán elbúcsúzáskor rácsap a combodra, majd csak annyit csinál (megmarkolja a combját), hogy ez nem oké” – mesélte a színész az interjúban. Elmondta, hogy a történetét azért meséli el, mert szeretné, ha bátorságra tudna öszöntözni másokat, akik hasonló dolgokon mentek keresztül.

Csak később tudatosult benne

Molnár számára a felismerés csak hosszú hosszú évekkel később jött el: „Mert te tizenhat éves vagy, és az van benned, hogy á, biztos ilyen a színész szakma, biztos ilyen ez a művészvilág, ez ilyen, és csak azért csinálja. (…) Én elég keményen beleállok ezekbe az ügyekbe, de az a pillanat, az a felismerés akkor jött el, amikor Lilla kirobbantotta azt az ügyet. És amikor az a felismerés, hogy ez velem is megtörtént, előttem állt így egy férfi, megfogta a combomat, végigsimította a combomat, ez az” – nyilatkozta a színész utalván arra, hogy korábban Sárosdi Lilla elárulta, hogy melyik rendező akarta orális szexre kényszeríteni.

Először nem akarta megnevezni

A Partizánnak adott interjúja során Áron először nem akarta nevén nevezni a zaklatóját, ám végül mégis megtette. Bár eleinte úgy fogalmazott ez maradjon az ő titka, beszélgetés végére mégis úgy döntött megnevezi azt a színész, aki állítása szerint zaklatta őt kamaszkorában.

Eszenyi Enikőről is megszólalt

Korábban a LikeNews is beszámolt róla, hogy több színész is fellázadt Eszenyi Enikő a Vígszínház egykori igazgatója ellen. Eszenyi Enikő erőszakos, agresszív kommunikációja miatt hagyta ott a Vígszínházat több színész. Az üggyel kapcsolatban egy közös nyilatkozatot is kiadtak, melyet többek között Stohl András, Bata Éva, Kerekes József, Kovács Patrícia és Hevér Gábor is aláírt. Molnár Áron is kitért a színésznő viselkedésére, elmesélte, hogy eleinte nem, de idővel kiszámíthatatlan és brutális lett fizikailag és verbálisan is. Állítása szerint előfordult, hogy Eszenyi Enikő a fülénél fogva húzott át valakit a színpad, egyik végéből a másikba, miközben üvöltött. A színész hozzátette, hogy olyan is előfordult, hogy ököllel ütötte a hasán a társulat egyik tagját, hogy elérje a kellő hatást.

A teljes interjút itt tekinthetik meg

Reagált a színész, aki Molnár Áron szerint zaklatta őt

A 24.hu-nak reagált az Áron által megnevezett színész-rendező Frenkó Zsolt is, aki nem nevezné szexuális zaklatásnak a történteket.

„Én azt nem nevezném szexuális zaklatásnak”

„Én azt nem nevezném szexuális zaklatásnak, én nem is emlékeztem erre, de valószínűleg pontosan ez történt, amit Áron mondott. Nem is értettem, miért kezdte az üzenetét ezzel, hogy sokáig tartogatta, amit csináltam vele… Azt mondja, eddig tartogatta magában. Azóta is sokszor találkoztunk színházban, itt-ott összefutottunk, hiszen azonos területen dolgozunk. Egyelőre emésztem, amit írt. Rendkívül tehetséges fiúnak tartottam. Én követtem a pályáját, küldtem is támogatást a noÁrnak, most pedig Áron azt írta, hogy micsoda döbbenetes tagadás, hogy elfogadta tőlem a támogatást” – nyilatkozta a portálnak Frenkó Zsolt.

EZT IS OLVASD EL!

Eszenyi Enikő miatt nem tudott elbúcsúzni haldokló nagyapjától A mi kis falunk Gyurija

Bocsánatot kér, ha szeretné

A színész-rendező elmondta, hogyha Molnár szeretné, akkor bocsánatot kér tőle, habár ő nem gondolja ártalmas dolognak a történteket, ugyanis rossz szándék nem volt benne. „Ha ő úgy érzi, hogy én ezért bocsánatkéréssel tartozom, akkor megteszem. Ha neki ez tizenhét vagy nem tudom hány évig nyomta a lelkét, benne ez dolgozott, akkor ezt szívből sajnálom és bocsánatot kérek tőle. Én ezt nem gondoltam ártalmas dolognak, mert nem az volt benne a szándék. Ma se így gondolom. Én rendkívül tehetséges fiúnak tartottam, tudtam, hogy nagyszerű színész lesz belőle, ez be is jött. Egyszerűen nem értem. De mondom, ha úgy érzi, hogy bocsánatkéréssel tartozom, akkor én nagyon szívesen bocsánatot kérek tőle” – mondta a színész-rendező a 24.hu-nak. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Molnár Áron Noár, Partizán interjú Youtube-videó