Megölte egyéves kislányát a nő a Havanna lakótelepen. Majd másnap besétált a rendőrségre és feladta magát. A szomszédok szerint Orsolya egyedül nevelte gyermekét.

A nő a múlt szombaton megölte egyéves kislányát Lilikét, majd másnap feladta magát. A LikeNews.hu ebben a cikkében írt az esetről.

A Blikk értesülése szerint nem kizárt, hogy Orsolya pillanatnyi elmezavarban ölt. A pszichológiában ezt Acting outnak nevezik, ami azt jelenti, hogy az elkövető egy számára elviselhetetlennek ítélt helyzetet fokozott reakcióval semlegesít. Dr. Csehák Hajnalka szakpszichológus szerint több gyerekgyilkosság hátterében is ez áll.

„Kiválthatja akár egy hosszabb ideig tartó sírás is, amit az anya képtelen elviselni. Akivel ez megtörténik, utána pontosan tudja, hogy mit csinált, illetve, hogy a reakciója elfogadhatatlan volt” – mondta a lapnak a szakember.

A Blikk úgy tudja, Orsolya megfojtotta a gyermekét. Az anya a nyomozóknak beismerő vallomást tett. Arról, hogy mi vezetett a tragédiához, az ismerőseinek is csak sejtései vannak.

„Rajongásig szerette a kislányát. Bár úgy tudom, Orsi labilis személyiségű volt” – árulta el a nő egyik ismerőse.

A szomszédok döbbenten állnak a történtek előtt

„Körülbelül egy éve költözött be a fiatal nő a lakásba a babával. Velük élt a gyermek apukája is, igazi boldog családnak tűntek. Mostanában már a kis hölgy egyedül sétált a gyerekkel” – mesélte egy középkorú férfi, aki egy tömbben lakik Orsolyával.

Egyelőre nem tudni, miért csak egy nappal a tette után ment a rendőrségre. Belegondolni is szörnyű, hogy az éjszakát halott gyermeke mellett töltötte. Hacsak nem bolyongott az utcán egészen másnap késő délutánig.

A nő hétfőn beismerte tettét.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán