Újra tanulni szeretne az a győri diák, aki egy késsel többször is megszúrta óra közben a tanárnőjét. A fiú mindenképpen egyetemre szeretne menni.

H. András a börtönbe kerüléséig kifejezetten jó tanuló volt, több tanulmányi versenyen is részt vett. Értesülésünk szerint a rácsok mögött sem tett le arról, hogy elvégezze a középiskolát, hogy aztán egyetemre vagy főiskolára jelentkezzen.

„Védencem teljes mértékben szabálykövetően viselkedik a börtönben, ez idáig semmi panasz nem volt a viselkedésére. A rácsok mögött gyakorlatilag egész nap olvas. Egyik legfőbb célja, hogy folytassa a tanulmányait” – mondta a Blikknek az emberölés kísérletével gyanúsított fiatalember ügyvédje, dr. Faragó Péter.

H. András tavaly decemberben azért támadt osztályfőnökére, mert a pedagógus hármas osztályzatot adott neki. A fiú ezen annyira bedühödött, hogy társaival közölte: bosszút áll a közepes jegyért. A többiek ezt nem vették komolyan, és még akkor sem gondoltak semmi rosszra, amikor András az utolsó órán megkérte a tanárnőjét, hogy kimehessen valamiért a táblához. Amint a fiú odaért, elővette a szüleitől kapott bicskáját, amivel többször megszúrta a fizikatanárt, a halálra rémült diákokkal pedig közölte, hogy nyugodjanak meg, őket nem akarja bántani. 

Az asszony súlyos sérüléseket szenvedett, a karját megműtötték, a sérülései nyolc napon túl gyógyulóak voltak. A késelő diák édesapja bement meglátogatni őt, egyben bocsánatot kért fia tettéért. A szülő és a pedagógus együtt sírtak a kórházi ágynál.

A LikeNews.hu cikkeit a győri késelőről ide kattintva tudod elérni.

A nyomozási bíró előtt H. András elismerte tettét, állítása szerint a történtekre nem emlékszik. Kiderült az is, hogy a támadás előtt állandó szorongással és fejfájással küzdött, szülei be is jelentették egy pszichológushoz, aki azonban csak későbbre tudott időpontot adni. Ismerősei elmondása szerint Andrásnak nagyon fontos volt, hogy tiszta ötös tanuló legyen, nagyon félt, hogy amennyiben gyengébben teljesít, nem tud majd továbbtanulni.

Több évre börtönbe kerülhet

Közfeladatot ellátó személy elleni emberölés kísérletével gyanúsítja a rendőrség H. Andrást. A Btk. szerint ennek büntetési tétele: 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztés.

Kiemelt kép: győri Jedlik Ányos GImnázium