1791 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel  44 816 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Újabb 24 beteg hunyt el

Elhunyt 24 idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1109 főre emelkedett, 13 580-an pedig már meggyógyultak.

Ennyi beteget ápolnak kórházban itthon

Az aktív fertőzöttek száma 30 127 fő. Az aktív fertőzöttek 32%-a, az elhunytak 42%-a, a gyógyultak 30%-a budapesti. 1693 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 185-en vannak lélegeztetőgépen.

Ezek a LikeNews legfrissebb hírei

Súlyosbodik a koronavírus-helyzet az EU minden országában

Súlyosbodik a koronavírus-helyzet az EU minden országában – jelentette ki az Alapjogokért Központ európai uniós műhelyének projektvezető-helyettese az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában. Kurucz Orsolya elmondta: az uniós csúcson a tagállamok vezetői egyetértettek abban, hogy még több koordinációra van szükség, mivel a koronavírussal szembeni intézkedések alapvetően nemzeti hatáskörben vannak.     

Erre kell készülni

Hangsúlyozta: fel kell készülni arra, hogy ha rendelkezésre áll majd a koronavírus elleni vakcina, akkor miként osszák szét, és milyen oltási stratégiát kövessenek az egyes tagállamokban. A tesztelés egyik legfontosabb kérdésének a tesztek eredményeinek közös elismerését nevezte.

Breaking: 20 éves fiatal férfi a koronavírus legfiatalabb áldozata Magyarországon | LikeNews

Elhunyt 33 krónikus beteg, 1085-re emelkedett az elhunytak száma, 13 134-en pedig már meggyógyultak. Az elhunytak között szerepel egy 20 éves férfi is, ő a járvány eddigi legfiatalabb áldozata hazánkban. A kormányzati portálon azt írták: a kormányhivatalok arra kérik az ügyfeleket, hogy akik még nem hosszabbíttatták meg személyi igazolványukat, útlevelüket vagy vezetői engedélyüket, minél hamarabb, és lehetőség szerint előzetes időpontfoglalás után keressék fel a kormányablakokat.

Belgiumban egy hónapra bezárnak a vendéglátó egységek, éjszaki kijárási tilalom lép életbe

Belgiumban a koronavírus-járvány gyors terjedése miatt hétfőtől egy hónapra bezárnak a vendéglátó egységek és éjszaki kijárási tilalom lép életbe.

Ezt mondta belga kormányfő

Alexander de Croo belga kormányfő péntek esti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a járványügyi helyzet súlyosbodása várható a következő napokban és hetekben, az újabb fertőzöttek és a halálesetek száma napról napra növekszik. A miniszterelnök minden lakost önfegyelemre, valamint a higiéniai és a társadalmi távolságtartási szabályok betartására szólított fel.

Johnson: a brit kormány több millió gyorstesztet és vakcinát vásárolt


Abrit kormány több millió olyan koronavírus-gyorstesztet vásárolt, amelyek néhány perc alatt eredményt mutatnak – mondta pénteken a brit miniszterelnök. Boris Johnson a Downing Streeten tartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy kormánya több százmillió adagnyi koronavírus-oltóanyagot is lekötött, abban a reményben, hogy a vakcinák hatékonynak bizonyulnak.    

Johnson kijelentette

Az elmúlt néhány hétben mindinkább egyértelművé vált, hogy a kifejlesztés alatt álló gyorstesztek között vannak olyanok, amelyek nagyon hatékonyan ki tudják mutatni, hogy valaki fertőzött-e vagy sem, és ez azt jelenti, hogy már a télen lehetségessé válhat emberéletek és munkahelyek megmentése. Hozzátette: a brit kormány máris több milliónyit vásárolt ezekből a szűrőkészletekből, amelyek akár 15 perc alatt eredményt mutathatnak.

 A fertőzöttek száma 39,3 millió, a halálos áldozatoké 1,1 millió a világon


A világon 39 266 277 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 1 103 509, a gyógyultaké pedig 27 019 096 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint szombat reggeli adatai szerint. Egy nappal korábban 38 854 432 fertőzöttet tartottak nyilván, a halálos áldozatok száma 1 097 278, a gyógyultaké pedig 26 814 948 volt.