Kovács Patrícia és Szabó Kimmel Tamás is távozik a Mintaapák – ból.  Májusban Fenyő Iván már korábban bejelentette, hogy nem szerepel többé a TV2 sorozatában.

Májusban Fenyő Iván távozott a Mintaapákból. Akkor a TV2 sajtóosztálya annyit közölt a SoprozatWiki portállal, hogy „a Mintaapák következő évadában valóban nem találkozhatnak a nézők Fenyő Ivánnal, ugyanis a TV2 nem hosszabbította meg a szerződését”. Az okokról nem adtak bővebb tájékoztatást.

Azt már akkor lehetett tudni, hogy a színész karakterét, Szalay Gézát nem írják ki a sorozatból, hanem más viszi tovább. Bár Fenyő Ivánért petíciót is indítottak a rajongók, nem maradhatott a produkciónál, a TV2 bejelentette, hogy Kamarás Iván lép a színész helyére.

A hétvégén Szabó Kimmel Tamás Facebook-posztjában azt írta: „Szeretném megosztani veletek, hogy a Mintaapák c. sorozat folytatásában már nem fogtok találkozni velem. Ez ügyben jelenleg további mondanivalóm nincs. Filmes és egyéb munkáimról tájékoztatlak majd benneteket, ha itt lesz az ideje!”

A Sorozatwiki rákérdezett a TV2-nél, hogy mi a helyzet, ezt a választ kapták: „Az elmúlt napokban előrehaladott egyeztetéseket folytattunk Szabó Kimmel Tamással is a következő évadról, ezért furcsa, hogy a döntéséről előbb tájékoztatja a nyilvánosságot, mint a tárgyalópartnerét”. A színész ügynöke viszont azt mondta portálnak, hogy nem vezettek eredményre a tárgyalások.

Most Kovács Patrícia tett közzé egy bejegyzést Facebookon „ittavégefusselvéle” hashtaggel:

„Szép volt, igazán sokat jelentett nekem ez a produkció, hittem benne sokáig és mégis jobbnak láttam, hogy ne vegyek részt a folytatásban. Nem tudok és nem is fogok belemenni a részletekbe, a lényeg, hogy nem kezdem el forgatni a Mintaapák második évadát.

Tudom, hogy sokan szerettétek, igazán köszönöm a sok figyelmes szeretetet. Találkozunk majd új kalandokban!” – írta a színésznő.

Kiemelt kép: TV2 montázs