Nem akart oltást Szakács László, de úgy volt vele, hogy a Pfizert, vagy a Johnson and Johnsont elfogadja. Hívták, hogy van Pfizer, meg is kapta, aztán utána visszahívta az orvos telefonon, hogy vissza kellene mennie, mert véletlenül többet kapott.

Az eset Szombathelyen történt, a Szakács László elmondása szerint, amikor beült az oltásra, a háziorvos mondta, hogy nem adott be még Pfizert, valószínűleg így történhetett, hogy többet szívott fel az ampullából. Úgy tűnik nem mondták el neki, amit minden újságolvasó tud, hogy egy Pfizer ampullában több adag van, beadás előtt kell azokat kimérni.

„Akkor derült ki, hogy talán túl sokat kaptam, amikor a többi időpontra érkező pfizeresnek is adni kellett volna, de már nem volt oltóanyag. Amikor hazaértem, rám telefonált az orvos, hogy vissza kellene jönni, mert többet kaptam.” – mesélte a férfi a vaol.hu portálnak.

„A sürgősségire szóló beutalómon csak az szerepelt, hogy „véletlenül többet kapott”. A kórházban humorral kezelték a dolgot, tréfáltak vele: Maga akkor most négy-öt évre védve van.” – mesélte a 69 éves úr.

Azt is elmesélte, hogy eredetileg nem is akart oltást. Még várni akart, hogy legyen az oltásokról több tapasztalat, de aztán azt mondta, hogy a Pfizert vagy a Johnson and John­sont el tudja fogadni.

Szakács László az utóhatásokról elmondta: pár órán át 37 fokos hőemelkedése volt, 180-ra felment a vérnyomása, de úgy véli, hogy az utóbbi lehetett a kórházi környezettől is, ami őt nagyon stresszelte, mert nem szokott beteg lenni.

„Egy éjszakát kellett kórházban töltenem. Gyógyszert nem kaptam. Másnap hazaengedtek. Amikor kijöttem, csak annyi volt, hogy nyomást éreztem a fejemben, ezt talán lehet utóhatásnak tulajdonítani, de ez sem biztos. Jól vagyok, dolgozom.” – mondta a férfi.

Egy Pfizer-ampullában hat adag van, és azt nem lehetne egyszerre felszívni, ha az oltóorvos a Pfizerhez járó fecskendőt használta volna. A több adag oltás beadása figyelmetlenségből történhetett, a védőoltást nem lehet túladagolni, a korábbi olaszországi esetben sem lett az illetőnek baja a túl sok Pfizertől.

Kiemelt kép forrása: MTI