Elbúcsúzott 25 éves fiától az a nő, aki Táplánszentkeresztnél halálos balesetet szenvedett. Fia Bécsbe indult, Ottília pedig munkahelyére, ahová soha ne ért már oda.

Szombathely felé tartott a 87-es főúton egy Fiat személygépkocsi kedden hajnalban. Szemből egy Iveco kisteherautó érkezett, amelynek sofőrje balra akart bekanyarodni, a táplánszentkereszti Vörösmarty Mihály utcába.

A Fiatot vezető asszony már nem tudta elkerülni az ütközést, biztonsági öve nem volt bekötve. Az autóban nem nyílt a légzsák a frontális ütközésnél, az asszony becsúszott a kormány alá és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az életét már nem lehetett megmenteni.

Elbúcsúzott fiától

„Vigyázz magadra kisfiam, siess haza” – ezekkel a szavakkal búcsúzott Bécsbe induló fiától Ottília. Tíz perccel később az asszony is elindult a munkahelyére, de már soha nem ért oda.

Tibor már reggel fél kilenckor az osztrák fővárosban hallotta a rádióban, hogy Táplánszentkereszt határában egy nő autóbalesetet szenvedett és meghalt, mert nem kötötte be a biztonsági övét. Érezte, hogy az édesanyja az, száguldott haza Bécsből. Végig hívta az anyukája számát, de senki nem vette fel. Tanakajdi otthona kapujában már egy rendőr várta.

„Gondolom, tudja, mi történt…”– mondta az egyenruhás. A fiú sírva bólintott.

„El sem hiszem, anyuval a 25. születésnapomra készültünk, most pedig a temetését intézem. Anyu régóta vezetett, sosem volt balesete, és mindig használta a biztonsági övét. Nem tudom, most miért nem csatolta be magát. Egy inget kaptam tőle a szülinapomra, oda is adta nekem, mintha sejtette volna, hogy később már nem lesz rá módja.– mondta a Blikknek Tibor.

Szemtanúk szerint nem lehetett megmenteni az asszonyt

Pintér György tűzoltó háza pont a 87-es főút mellett épült. A férfi a csattanásra ébredt, papucsban rohant segíteni.

„A teherautó a 87-es főútról balra szabálytalanul, kis ívben akart befordulni a Vörösmarty utcába, de nekiütközött a szemből szabályosan érkező Puntónak. A kisautó vezetője beszorult a műszerfal alá. Miután kiemeltük a roncsból, Fekete Laci, a szemben lakó mentőtiszt mellkaskompresszióval próbálkozott még, de a szerencsétlen asszony csontjai recsegtek-ropogtak, esélytelen volt őt visszahozni…”– mesélte a Blikknek a tűzoltó.

Az Iveco teherautó vezetője a helyszínelő rendőröknek azt mondta, nem vette észre a kisautót.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: 112press