A trolivezető megmentette meg a 18 éves lány életét Budapesten. A hirtelen szívhalál miatt rosszul lett fiatal lány újraélesztését még a mentők kiérkezése előtt megkezdte.

Vaskó Sándor trolibuszvezető  november 13-án gyors helyzetfelismerő képességének, lélekjelenlétének és felkészültségének köszönhetően megmentette egy 18 éves lány életét. A lány, aki a rosszullétéig nem is tudta, veleszületett szívelégtelenségben szenved, mindenféle szellemi károsodás nélkül vészelte át a keringésösszeomlást.

A hős trolivezető így emlékszik vissza az esetre: „15 éve dolgozom a BKV-nál trolibuszvezetőként, korábban a 78-ason, 79-esen, most a 77-esen, már 3 éve. Százhatvanszoros véradó, csontvelődonor vagyok. Most először vettem részt elsősegélynyújtásban, újraélesztésben, november 13-án szerdán, 9 óra 10 perctől. Utasaim jelezték, hogy egy fiatal hölgy rosszul lett a járatomon és összeesett. Hátra mentem, megnéztük, hogy van-e pulzusa, légzése – ekkor még volt”

Majd így folytatta a történetet: „Egy utas közben már hívta a mentőket is, én pedig lehúztam az áramszedőket és értesítettem a forgalomirányítást. Az utasok leszálltak, csak 3 utas maradt a járművön, akiktől nagyon sok segítséget kaptam. Ugyanis észleltük, hogy a hölgy már nem lélegzik. A stabil oldalfekvésből ekkor hanyatt fektetve azonnal megkezdtem a mellkaskompressziót. A mentőorvos közben a kihangosított telefonon keresztül adta a szükséges instrukciókat.”

Rövidesen azonban ott voltak a mentősök is, és átvették az újraélesztést. A hölgyet még válságos állapotban szállították be az Uzsoki Utcai Kórházba.

Két nappal később a kórház orvosa és megmentett lány édesanyja felhívta Sándort, hogy a beteg magához tért.

Azóta Sándor már meg is látogatta az utasát, aki egyértelműen neki köszönheti az életét.

Kiemelt kép: Vaskó Sándor, a hős trolivezető – Forrás: Facebook