Budapesten egy 4. kerületi állateledel-üzletet raboltak ki 2020. november 28-án délután. A tettes késsel fenyegetőzött, majd kimarkolta a kassza tartalmát, és elmenekült. Az eladónő nem sérült meg.

Lopás miatt is körözték

Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság 4. Kerületi Rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen indított eljárást. A feltételezett elkövetőt a rendőrök december 13-án fogták el egy újpesti áruházban. Kiderült, hogy a hasonló bűncselekmények miatt korábban büntetett férfit lopás miatt is körözték, a BRFK adatai szerint a 20. kerületben letépte egy nő táskáját. 

Őrizetbe vették

A 42 éves V. Lajost rablás bűntett megalapozott gyanújával vették őrizetbe, letartóztatásának indítványozására előterjesztést tettek.

Egy állateledel boltot rabolt ki

A megalapozott gyanú szerint egy 43 éves férfi 2020. november 28-án a délutáni órákban bement a 4. kerületben egy állateledel-üzletbe azért, hogy pénzt szerezzen.

Késsel fenyegetőzött

A férfi egy kinyitható késsel fenyegetőzve pénzt követelt, amelynek hatására az eladó kinyitotta a pénztárgépet. A rabló a kassza tartalmát magához vette, majd távozott az üzletből.

15 nap múlva elfogták

A 4. kerületi nyomozók 15 nap múlva elfogták a férfit és gyanúsítottként hallgatták ki felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt – írja a Kékvillogó.

Letartóztatását indítványozták

A Budapesti 4. és 15. Kerületi Ügyészség indítványt tett a férfi letartóztatására. Az ügyészi álláspont szerint a férfi szabadlábon hagyása esetén elszökhetne és lehetősége lenne újabb, hasonló jellegű bűncselekményt elkövetni. 

Ekkor születik döntés

Az indítvány tárgyában a Fővárosi Törvényszék illetékességi területén működő nyomozási bíró várhatóan ma hoz döntést. A helyszínen készült fényképeket is tartalmazó rendőrségi közlemény itt érhető el.

EZEK A LIKENEWS LEGFRISSEBB HÍREI

Kiemelt kép: Police