Szétvert az élettársa fején egy szennyeskosarat, majd belerakta a kádba és leöntötte hideg vízzel a nőt. A Budakörnyéki Járásbíróság szerdán elrendelte az élettársát többször kegyetlenül bántalmazó férfi letartóztatását.

A Budapest melletti Monoron élő nő és a kegyetlen férfi sokat veszekedtek a kapcsolatuk alatt. A nő számtalan bántalmazást szenvedett el, többször megszakították a kapcsolatukat, ám a sértett mindig megbocsátott. Hogy miért? Erről a LikeNews szakértője, Zelend Niki írt részletesen. Ide kattintva az is kiderül, miről lehet időben felismerni a problémát.

A munkanélküli férfi december 2-án otthon volt az élettársával, leittasodott és hangoskodott. Emiatt a nő becsukta az ablakot, erre a férfi dühös lett, a nőt a szekrénynek lökte és ököllel az egész testén ütni kezdte.

A hölgy védekezésként leguggolt, de bántalmazója a szobába kényszerítette és az ágyon folytatta az ütlegelést. Azért, hogy a nő telefonon ne tudjon segítséget kérni, a férfi a földhöz vágta a készüléket, majd ezt követően megrúgta és a fejére taposott a nőnek. Amikor a férfi 23 óra körül aludni tért, a megvert nő a szüleihez menekült segítséget kérni, akik kórházba vitték. 

A férfival szemben jelenleg is több büntető eljárás van folyamatban, cselekményét végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt, visszaesőként követte el.

A kegyetlen férfi állandó munkahellyel, rendszeres legális jövedelemmel nem rendelkezik így fennáll szökésének, elrejtőzésének közvetlen veszélye. Megalapozottan feltehető továbbá, hogy a férfi a büntetőeljárásban részt vevő más személyeket megfelemlítene, jogellenesen befolyásolhatná a sértettet nőt, illetőleg saját szüleit és szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselkemény követne el.

A bíróság az agresszív férfit meghallgatta az ügyészi indítványt megvizsgálta és azzal egyetértve elrendelte a letartóztatását az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapra – írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott friss közleményében a Budapest Környéki Törvényszék Sajtó és Kommunikációs Osztály.

Kiemelt kép: illusztráció