Az édesapa vette azt a Ford típusú gépkocsit volt feleségének, amely a szörnyű balesetben teljesen kiégett Hodászon. Az autóban utazott a férfi 14 éves fia Kristóf, aki a tűz miatt vesztette életét.

Amint arról a KEKFENY.com is beszámolt, a múlt héten fának csapódott, majd kigyulladt egy autó a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Hodászon. Az autóban édesanyjával utazott egy 14 éves fiú, akit már nem tudtak kimenteni a lángoló járműből. A gépkocsit a fiú édesanyjának jelenlegi párja vezette, aki ittas volt.

Hányatott sorsa volt Kristófnak

Kristóf kedden ünnepelte volna a 14. születésnapját, nagy tervei voltak. A fiatalember példa volt arra, hogy szegény, hányatott körülmények közepette is lehet valaki kitűnő tanuló, tele célokkal. Kristófnak sem volt külön gyerekszobája, mint ahogyan Hodászon sok más gyermeknek sem. De Kristóf mind közül kitűnt. Édesapja alkoholproblémái miatt Kristóf anyja úgy döntött, hogy elhagyja őt.

Ezért a főutcai, szintén szegényes házból a félreeső kis utca szülői házba költöztek. Itt éltek a nagyapával közös fedél alatt.

Kristóf volt az, aki kisöccsét a szomszédos település óvodájába hordta. Minden reggel együtt szálltak fel a buszra. Ha kellett, ölében vitte a kicsit az utolsó métereken, majd ő maga a szintén Nyírmeggyesen lévő iskola padjába ült be. Ide járt nyolc évet, a közösség kedvenc diákja lett.

Előszületésnapot tartottak

Hétfőn Kristóf az édesapjával és annak több barátjával, köztük a balesetet okozó Olival volt egészen este 7 óráig. Több helyen is látták őket együtt. Hodászon pizzát ettek, merthogy ez a kis legény kedvence volt.

A hétfői nap amolyan előszületésnapos nap volt. Kisbusszal, amelyet az apa egyik ismerőse vezetett, átmentek Nyírmeggyesre, a település szélén lévő V. nevezetű kocsmába. Itt töltötték a délutánt. Este hétkor indultak vissza Hodászra, amikor is András, az apa, hazament. Kristóf szintén hazafelé vette az irányt, de útja során még betért a pizzázóba.

Ettől a ponttól kezdve megmagyarázhatatlan események sorozata következik be. A balesetet szenvedett gépkocsi az édesanya nevén volt, érvényes jogosítványa is van Mónikának és a FrissMedia.hu információi szerint ő hétfő délután nem volt a szórakozó társasággal.

A Fordot, egy jó állapotban lévő, sportos kialakítású, könnyűfém felnikkel szerelt autót egy helyi fiatalembertől vette meg András, az édesapa, aki édesanyja budapesti lakásának árából jutott örökséghez. Habár Mónikával már 3 éve nem éltek együtt, András vonzalma nem csökkent. Vágyott vissza a feleségéhez, de az állandó alkoholproblémák miatt Kristóf anyukája ezt a lehetőséget kizárta. Mónika és két gyermekének élete az utóbbi évben rendeződni látszott, egy új kapcsolatnak köszönhetően. Olyannyira, hogy az új család közösen várta a kistestvér megszületését. Azonban a baba még az anyaméhben meghalt a múlt hónapban.

Rekonstruálták a végzetes estét

Hétfő este Kristóf hazafelé vette az irányt, majd édesanyjával és egy másik férfival útra kelnek a Forddal. Tesznek pár kört Hodászon, majd a főtéren a volánt átveszi Oli, az édesapa ivócimborája, akivel egész délután italoztak. Az addigi sofőr nem utazik tovább. Ezt követően tesznek pár kört a kocsival, a főtéren driftelés, majd 8 óra 43 perckor nagy valószínűséggel Nyírmeggyes irányába indulnak el Hodász főutcáján, a Dózsa György úton. Egyesek szerint vissza akartak menni a V. nevű kocsmába Nyírmeggyesre. Elhaladnak Kristóf édesapjának háza előtt, ahol a sofőr gázt ad, folyamatosan gyorsít – többen hallják a magas fordulatszámon pörgő motorhangot, majd a hatalmas becsapódást 8 óra 45 perckor.

Az ütközés erejétől Mónika és Oli kiesnek a gépkocsiból. Kristóf a helyiek szerint be volt kötve, őt az édesanyja és az ott lakók emelik ki a felismerhetetlenségig összeroncsolódott járműből, ami akkor már lángra kapott. A fiú olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az életét már nem lehetett megmenteni.

Volt feleségét kereste az édesapa

Az édesapát, aki a baleset helyszínétől körülbelül 500 méterre lakik, a rendőrök ébresztették fel, de nem engedték a helyszín közelébe. A szemtanúk szerint a kordon mögül András folyamatosan a volt feleségét kereste. Ők szóltak neki, hogy Móni kórházban van, de a fia ott van a helyszínen, letakarva.

Kiemelt kép: a család megtörten áll Kristóf iskolájában megtartott megemlékezésen – Forrás: FrissMedia.hu