Idén július 31-én döbbenetes tragédia történt Budapest 11. kerületében. Egy arra sétáló édesanyára zuhant egy férfi, aki kiugrott a 14. emeletről. Az édesanyával volt a három éves kisfia és a babakocsiban a fél éves kislány. Ők nem sérültek meg, de az édesanyjuk egy szempillantás alatt meghalt a rázuhanó férfivel együtt. Most fél év után megszólalt az egyedül maradt édesapa.

Sétálni indult a gyermekeivel

Azon a szép nyári napon a 41 éves anyuka sétálni vitte a gyerekeket. Vele volt a 3 éves Márton és babakocsiban tolta a fél éves Boglárkát. Éppen kiléptek a lépcsőház bejáratán, amikor megtörtént a tragédia.

Öngyilkosságra készült a férfi

Amíg mentek lefelé a házban, a 14 emeleten egy férfi úgy érezte nincs értelme az életének és a mélybe veti magát.

Magával vitte a halálba az édesanyát

Vélhetően nem nézett ki ugrás előtt, bele sem gondolt, hogy tettével olyan embert is a halálba vihet magával, aki egyáltalán nem akar meghalni. Leugrott és alig két másodperc múlva egy puffanással véget ért az élete.

Azonnal meghaltak mindketten

Az öngyilkos férfi azonban nem csak a saját életét oltotta ki, hanem az arra sétáló édesanyáét is, akire rázuhant. Mindketten szörnyethaltak a becsapódástól. A két gyermek ott maradt és sírtak, akkor érkeztek a szomszédok és kibontakozott a tragédia. Pár perccel később már a 42 éves apuka, Bronz Gábor is megtudta, mi történt.

Az ünnepek lelkileg megviselik

A férfi most, fél év elteltével megszólalt a Blikknek. Elmondta: „Azt hittem, már kicsit jobban vagyok, de aztán gyors egymásutánban jött a halottak napja, az Erzsébet-névnap és a megismerkedésünk évfordulója is. Ez már nekem is sok volt, megroppantam lelkileg. Sajnos ebből az állapotból azóta sem sikerült kimászni, félek, az ünnepek még inkább a mélybe taszítanak majd.”

Nagyon hiányzik a felesége

Gábor arról is beszélt, hogy szörnyen hiányzik a felesége, ő volt a másik fele, pótolhatatlan űrt hagyott maga után. Egyedül az tartja benne némiképpen a lelket, hogy a két gyermekük napról napra jobban vannak, szerencsére az ő lelkük még hamar gyógyul. 

“Bárcsak Erzsébet is ott lett volna”

„Az óvodában Márton és a társai csodálatos karácsonyi előadást tartottak, fantasztikus volt látni ezeket a tiszta lelkű gyerekeket, ahogy teljes szívükből énekeltek. Bárcsak Erzsébet is ott lett volna” – csuklott el Gábor hangja.

Sokat segít a családja

A gyászoló férj mellett az első pillanattól kezdve ott a családja, szülei rengeteget segítenek neki a gyermekekkel kapcsolatos teendőkben- írja a BudapestKörnyéke hírportál.

Elrejti, amit a szívében érez

„Fantasztikus, amit a családom tesz értünk ebben a nehéz helyzetben. Nem győzök elég hálás lenni nekik. A karácsonyra is együtt készülünk, hiszen a picik minden szépet és jót megérdemelnek. Legalább a külsőségekben megteremtünk mindent, amit csak tudunk, azt pedig elrejtem a srácok elől, amit a szívemben érzek” – mondta a megtört édesapa.

Ha segítség kell

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

Kiemelt kép: Ennél a háznál történhetett a tragédia – Forrás: GoogleStreetView