Eltévedt egy házaspár egy nyírségi erdőben. A rendőrök 20 óra kutatás után találtak rájuk.

2020. február 1-jén 11 óra 23 perckor a rendőrségen bejelentette egy nyírgelsei házaspár, hogy gépkocsijukkal Nyírpilisről tartottak nyírgelsei otthonukba egy erdőn át, amikor eltévedtek, autójuk elakadt, így tovább menni nem tudnak, illetve nem tudják megmondani, hogy hol vannak.

A nyírbátori rendőrök azonnal megkezdték a kutatást. A Nyírbátori Rendőrkapitányság és a megyei rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési Közterületi és Támogató Osztálya munkatársai, valamint a Legott Kutató Mentőcsoport és az encsencsi polgárőrség munkatársai ellenőrizték a Nyírpilis és Nyírgelse települések közötti mezőgazdasági utakat, erdős területeket, de nem jártak eredménnyel.

A 67 éves férfi és 62 éves felesége telefonon elmondta, hogy az elakadt autójuk mellett tartózkodnak, nem indulnak el, enni és innivalójuk van, várják a segítséget.

A rendőrök 20 órát kutatták a házaspár után. Másnap este a Nyírpilis és Piricse települések közötti erdőben megtalálták őket.  A rendőrök a házaspárt sértetlen állapotban otthonukba vitték, a sárban elakadt autójukat kihúzták, és elszállították.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: police.hu