Nincs olyan egészségi állapotban Pécsi Ildikó, hogy részt vehessen elhunyt férje, Szűcs Lajos olimpiai bajnok labdarúgó ma délutáni búcsúztatóján.

A gyászoló özvegy többnapos kórházi kezelés után még csupán néhány napot töltött otthon. Az orvosok igyekeztek beállítani a vérnyomását, illetve a vércukorszintjét is stabilizálták. Ám lelkileg és fizikailag is gyenge még ahhoz, hogy egymás után két napon is megjelenjen a szertartásokon, hiszen csütörtökön lesz imádott férje temetése, amelyen mindenképpen szeretne ott lenni írta meg a Blikk.

– Ildikó nincs jól – szögezte le L. Péterfi Csaba, a család barátja.

– A művésznő orvosai és családja tanácsára kihagyja a Groupama Arénában ma délután tartandó búcsúztatót. Szűcs Lajos egy sportlegenda, a Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Labdarúgó Szövetség és a Ferencvárosi Torna Club is saját halottjának tekinti, szurkolók és sportemberek sokasága várható a búcsúztatón. Ildikónak azonban ő elsősorban a szeretett párja, gyermekének édesapja, élete egyetlen társa volt 51 éven át. 

– Ezért úgy döntött, inkább holnap, a máriabesnyői bazilikában és a temetőben szeretne végső búcsút venni szeretett férjétől. Reméljük, az állapota ezt lehetővé teszi. Fiuk, Csaba képviseli délután a gyászoló családot a Fradi-stadionban.