A gyerekek imádják, ha utánozhatják a szüleiket. Gondoljunk csak arra, hogy mennyire szeretnek segíteni a kertrendezésben, a konyhában – és egy bizonyos kor előtt még a házimunkában is –. Számukra ezek a „felnőttes dolgok” fontosak, hiszen így érzik magukat hasznosnak, sokat is tanulhatnak ezekből a tevékenységekből és persze ha még ügyesek is, akkor csak úgy úszhatnak a dicséret-árban.

Tiszta udvar, rendes ház

Mi is lehetne nagyobb élmény a gyerekeknek, mintha a saját házikójukban láthatják vendégül a szüleiket és a barátaikat? Fontos nekik, hogy követhessék azt a mintát, amit otthon látnak és igyekeznek mindent megtenni, hogy a lehető legélethűbben tudják rekonstruálni azokat az élethelyzeteket, amikben a felnőttek szoktak lenni. Fantáziájuk szárnyra kap, ha a saját kis gyerekházuk tulajdonosaiként rendezkedhetnek és pakolhatnak. Ha nem áll rendelkezésükre egy gyerekház, akkor találékonyságuk határtalanná válik és minden létező lakberendezési tárgyból képesek bunkert és házat építeni. Így szerencsésebb, ha inkább valóban egy játékházban tudják megélni a felnőtt korukat és a többi bútort inkább rendeltetésszerűen használják. A Dohány Kft. és Dorex 2000 Kft. hosszú évek tapasztalatával a hátuk mögött a régió legjobb minőségű gyerekházait gyártják, amelyek megbízhatóságához nem fér kétség. Könnyen összeszerelhetőek, ugyanakkor stabilak és strapabíróak. A kertben és a négy fal között egyaránt használhatóak, hiszen könnyű tisztíthatóságuknak köszönhetően nem kell órákig sikálni a falaikat, amíg olyan állapotba kerülnek, hogy nyugodt szívvel be lehessen vinni a szobába. Használatuk már egészen 2 éves kortól ajánlott, úgyhogy a kistesós-nagytesós programnak is helyet tud adni a Lebudo gyerekjáték webáruház által forgalmazott többféle színvariációban kapható gyerekház. Ráadásul ha a gyerkőc abban a tudatban nevelkedik, hogy vigyáznia és gondoskodnia kell arról, ami az övé, akkor a játékház igazán jó próba tud lenni számára, hogy milyen is rendben tartani a saját kis helyét.

Építőjátékok a kreativitás szolgálatában

A játékház mellett elengedhetetlen kelléke még a gyermekek fantáziájának és fejlődésének az építőjáték. Egészen pici korban elkezdenek érdeklődni az építés – na, meg persze a rombolás – iránt. Az építőjátékok színei, formái magukkal ragadják őket és viszonylag nagyfokú koncentrációra ösztönzik őket, hiszen figyelniük kell, hogy a megfelelő elemek kerüljenek egymásra, különben borul minden, amin addig dolgoztak. A türelemesség elsajátítása rendkívül fontos minden gyerkőc számára, hiszen anélkül sok-sok idegeskedés vár még rájuk akár játék közben is. Minél többféle színű, formájú és anyagú építőjátékkal barátkoznak össze, annál jobban tud fejlődni a kreativitásuk és a problémamegoldó képességük. Természetesen az építőjátékok a kézügyességet is nagy mértékben képesek javítani, így a bonyolultabb alakzatokkal is nyugodtan hagyjuk megküzdeni a kis lurkókat.

Támogatott tartalom. Ha ön is szeretne ilyent, Magyarország egyik leggyorsabban fejlődő hírportálján, akkor kattintson ide!