Egy hete került koronavírussal kórházba a legendás humorista, Sas József. 82 éves életkora és a krónikus betegségei miatt nem sok jóban lehetett bízni. Egy hét elteltével jobban van a humorista, kiderült, nem kellett lélegeztetőgépre tenni. A barátai is szurkolnak neki.

A legrosszabtól tartottak

Sas József életéért sokan aggódtak az elmúlt héten, sokan a legrosszabbtól tartottak, hiszen korábbi egészségi állapotát ismerve nem sok jóra számítottak. Most a családja és barátai egyre jobban bíznak abban, hogy sikerül legyőznie a betegséget – írja a Blikk.

Kórházba vitték

Ahogy azt korábban megírtuk, Sas József minden óvintézkedés ellenére elkapta a koronavírust, születésnapján már nem lehetett neki gratulálni, kórházba kellett vinni, azóta is ott ápolják.

Agyvérzése volt

A humorista agyvérzése után sokáig volt kórházban, de jó ideje már otthon lábadozott. Sikerült felerősíteni szervezetét, ami most óriási szerencse. Ennek és a gondos kórházi ellátásnak köszönheti, hogy a körülményekhez képest, ha nincs is még túl a nehezén, de nem szorul lélegeztetőgépre. A lap kollégáitól is úgy értesült, hogy pozitívak a hírek Sassal kapcsolatban.

Van remény

Nyertes Zsuzsa annyit mondott, úgy tudja, hogy a körülményekhez képest jól van Józsi. Baromi erős a szervezete, a vérnyomását az elmúlt időszakban tökéletesen beállították, így van remény arra, hogy hamarosan túl lesz ezen is.

Súlyos begtegség

A lapnak nyilatkozó Dr. Kóczán István, belgyógyász kardiológus szerint a Covid–19 fertőzés már önmagában is súlyos betegség, az életkor és a társbetegségek határozzák meg a lefolyás kilátásait.

Órák alatt is romolhat az állapota

„Az, hogy az első hét után nem került lélegeztetőgépre a beteg, mindenképpen biztató, de sajnos gyakran előfordul, hogy akár hosszabb idő után hirtelen, egyik óráról a másikra romlik a fertőzött állapota. A tüdő, a szív és a keringés teherbíró képessége, az immunrendszer ereje meghatározó a felépülés szempontjából” – mondta hozzá a szakember.

Teljesen bezárkóztak

A koronavírus első hulláma idején, tavasszal Sas Jóusef felesége, Zsuzsa asszony még a széltől is óvja a párját, teljesen bezárkóztak, illetve látogatási tilalom volt otthon érvényben a koronavírus-veszély miatt.

Csak egy ápoló segített

A gyógytornászt és az egyik kezelőorvost le kellett mondani, csak egy ápoló segített, de ő nélkülözhetetlen volt. A vírusveszély azóta csak nagyobb, így az óvintézkedések maradtak, viszont az aggodalom egyre nőtt.

Nem tudom mi lesz velünk

„Nem könnyű manapság az életünk, három ember munkáját végzem egymagam, ki sem látok a fejemből. Szinte semmire nincs idő, rohanok a teendők után, este pedig, amikor végzek a dolgommal, olyan fáradt vagyok már, hogy azonnal elalszom. A gyógytornászt és az egyik kezelőorvost le kellett mondani, igazság szerint félünk, nehogy lebetegedjen Jóska vagy akár én, mert ha ágynak esek, nem tudom, mi lesz velünk” – mondta akkor Sas József felesége.

Kiemelt kép: Sas József