Az utóbbi pár évben sokan kényszerültek arra, hogy edzéseiket otthon végezzék. Az eszközök hiánya és a kisebb tér azonban nem jelenti azt, hogy ezek az edzések ne lehetnének ugyanolyan hatékonyak, mint az edzőteremben végzettek, csak egy kis kreativitás szükséges hozzájuk.

Teljes testes edzés egyszerűen

Annak ellenére, hogy az edzőtermekben a teljes test átmozgatására több tucat gép is a rendelkezésre áll, szerencsére ezt sokkal egyszerűbben is meg lehet tenni. A GyógyászatiShop.hu-nál kapható erősítő gumiszalaggal ugyanúgy át tudjuk mozgatni a nagyobb izomcsoportokat, mint a mell, hát, combok, mint a kisebbeket. Ez kiegészítve pár saját testsúllyal elvégzett gyakorlattal tökéletes arra, hogy az egész testünket átmozgassuk.

Ha az átmozgatás mellett az erősítés is a célunk, akkor is kiváló eszközök lehetnek a gumiszalagok, hiszen különböző fokú ellenállással bírók közül lehet választani. Ezáltal a növekvő erőszintünkhöz igazodva tudunk egyre nagyobb ellenállással bíró szalagot használni.

Hogyan használjuk a gumiszalagokat?

A gumiszalagok ellenállását a szalagon kilogrammban adják meg, értelemszerűen az a szalag, amelyen nagyobb súly szerepel, nagyobb ellenállást is fog jelenteni. Tovább könnyíti a helyzetet, hogy a különböző ellenállású szalagok különböző színűek. Ennek megfelelően a szalagokkal való kis ismerkedés után már első ránézésre lehet tudni, hogy melyik milyen ellenállást képvisel. Így a színek alapján mindig az edzettségi szintünknek és az edzéstervnek megfelelő szalagot lehet kiválasztani.

A szalaggal való edzést még tovább lehet fokozni a hozzá tartozó fogantyúk segítségével, amelyekkel a szalagon való rögzítés után még biztonságosabb fogást lehet elérni. A gumiszalagokra is igaz, hogy amennyiben hosszú távra tervezzük velük az edzést, érdemesebb nem a legolcsóbbat választani. A szalagokat időnként érdemes hintőporral kezelni.

Kiknek érdemes beruházni egy gumiszalagra?

Mindenkinek a hasznára lehet az edzésben, kortól és nemtől függetlenül. Önmagában is a teljes test megedzésére alkalmas, de egyéb edzésekhez kiegészítő erősítésre vagy nyújtásra is használható. A szalagok latexből készülnek, azonban az erre allergiások részére latexmentes verzió is elérhető. Kitűnő főszereplője az otthoni edzésnek és remek kiegészítő az edzőtermi edzéshez.

A szalagok a gyógytornász által előírt rehabilitációs gyakorlatoktól kezdve, a sima átmozgató edzéseken át az erőnléti edzésekben is alkalmazhatóak. Védik az ízületeket a negatív behatásoktól, valamint mind a szalag húzása, mind a visszaengedése közben is erő ellen dolgozunk, ezért rendkívül hatékony. A közvetlen edzésen kívül nyújtó gyakorlatok kivitelezésére is jól alkalmazható, ezáltal a mobilitás növelésében és a sérülések megelőzésében is sokat tud segíteni.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon már 600 ezren olvassák.