Gyűlnek a durva sztorik Eszenyi Enikő körül. Az egyik színész azt mesélte, hogy a Vígszínház igazgatója azt kérte tőle, hogy a hóna alól nyalja ki a lekvárt.

Több durva történetről számolnak be nap mint nap a Vígszínház volt dolgozói. Állításuk szerint Eszenyi Enikő minősíthetlen hangnemben beszél kollégáival. Erről a LikeNews.hu ebben a cikkében írt.

Volt asszisztense azt állítja, hogy Eszenyi Enikő hozzávágta a cipőjét, amiért egy ruhamérettel nagyobbat rendelt neki, mint amilyet állítólag a direktor asszony hord.

A legdurvább esetet eddig Telekes Péter mesélte az Indexnek, aki azt mondja, hogy egy próbán lekvárt kellett volna kinyalnia Eszenyi Enikő hóna alól, ha bevállalja.

„Eszenyi Enikő nem volt még igazgató, színésznő volt, én pedig a partnere, amikor a Lulu című darab próbáján lekvárt kent a hóna alá, és azt mondta, hogy az lesz a jó színpadi megoldás, ha én azt kinyalom onnan. Azt mondtam, kizárt: nincs az a művészet, amiért erre hajlandó lennék. Ebből elképesztő botrány lett. Akkora, hogy sírva rohantam ki az utcára, utánam a társulat és Enikő, aki a melltartójára kapott fel egy bundát”– idézte fel Telekes Péter.

Most választanak igazgatót a Vígszínház élére

Eszenyi Enikő mandátuma március végén jár le. Hárman pályáztak a pozícióra, köztük Eszenyi Enikő és Rudolf Péter is. Erről a LikeNews.hu ebben a cikkében írt.

A szakmai bizottság Eszenyi Enikőt támogatta, de a Vígszínházban a színészakszervezet tartott egy belső szavazást. A társulat 96 %-a Rudolf Pétert szeretné látni a Vígszínház élén. A végső döntést két hét múlva hozza meg a Fővárosi Közgyűlés.

Kiemelt kép: Eszenyi Enikő