Ijesztő baleset történt vasárnap az egyik győri plázában. A mozgólépcsőn lefele menet szorult bele egy másfél éves fiú lába a szerkezetbe, de szerencsére nem történt komoly baj.

„Együtt léptünk a mozgólépcsőre, akkor hallottam a furcsa, susogós hangot. Láttam, hogy a kisfiam jobb lába a fekete sörténél van a szélén” – mondta az aggódó édesanya.

„Próbáltam odébb tenni a lábát, de nem jött. Ordítottam, hogy valaki állítsa meg a lépcsőt, de ez nem sikerült ilyen hamar, lent pedig a szerkezet begyűrte a gyerek cipős lábfejét, majd megállt

Szinte sokkot kaptam, attól féltem, bedarálta Zsombi lábát. Kilazítottuk a cipő tépőzárját, így sikerült kihúzni a lábát.

Láttam, hogy bár piros volt a lábfeje, de mivel egy számmal nagyobb a cipője, ráadásul ösztönösen hátrahúzta a lábát, nem lett baja” – nyilatkozta az anya a Blikknek.

A lap Gulyás Attila metrós szakembert, a BKV szakszervezeti vezetőjét is megkérdezte, hogy mi történik egy hasonló baleset esetében a szerkezettel.

„Sörtéket azért szerelnek a mozgólépcső oldalsó éléhez, hogy ne essenek be az alattuk lévő résbe az utasok által elejtett apróbb tárgyak.

Így ez önmagában nem okoz problémát. Ha viszont valami hosszú, vékony dolog, egy hosszú szoknya vége vagy egy kibomlott cipőfűző beleakad a résbe vagy a mozgólépcső fésűjébe, az automata az elakadást érzékelve rendszerint leállítja a gépet” – mondta, és hozzátette azt is, hogy akkor lehet probléma, ha egy utas elesik. Ez történt a kilencvenes években, amikor egy vak ember beletenyerelt a lépcső alján lévő fésűbe, és a sebészeten operálták le róla a berendezést.

Kiemelt kép: illusztráció