A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hétvégén hivatalos személy elleni erőszak, közúti veszélyeztetés bűntettének és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségének elkövetése miatt hallgatta ki gyanúsítottként a 30 éves férfit.

A kijárási korlátozás alatt közlekedett ittasan

A megalapozott gyanú szerint az elkövető 2020. november 7-én a kora hajnali órákban alkoholfogyasztást követően, ittas állapotban, érvényes vezetői engedély nélkül, a kijárási korlátozást figyelmen kívül hagyva közlekedett gépkocsijával egy borsodi kisvárosban.

ITT VANNAK A SZIGORÚ JÁRVÁNYÜGYI INTÉZKEDÉSEK:

Itt vannak a szigorítások: bezárják az üzleteket, színházakat, kollégiumokat, jön a még keményebb kijárási tilalom | LikeNews

este 8 óra és hajnali 5 óra között kijárási tilalom lesz, kivétel a munkába járás, illetve valamilyen rendkívüli helyzet, minden gyülekezés tilos, az éttermek bezárnak, az üzletek, a fodrászatok, a kisipari szolgáltatók 19 órakor bezárnak, a szállodák nem fogadhatnak turistákat, csak üzleti útra érkezőket, általános rendezvénytilalmat vezetnek be, legfeljebb 10-en

A férfi nem állt meg a rendőröknek

A rendőrök intézkedés alá akartak vonni, a férfi azonban nem állt meg, az általa vezetett gépkocsival menekülni kezdett, amely során egy hirtelen mozdulattal erőteljesen a rendőrautó felé kormányozta autóját, veszélyeztetve ezzel a rendőröket. A szolgálati gépjárművet vezető rendőr az ütközést csak hirtelen balra kormányzással és fékezéssel, az útpadkára történő lehaladással tudta elkerülni.

ITT VANNAK AZ OPERATÍV TÖRZS BEJELENTÉSEI:

Müller Cecília: Az összes kórház belép a koronavírusos betegek ellátásába | LikeNews

Ezt követően és a ma reggeli számadatok ismeretében tartotta meg szokásos napi sajtótájékoztatóját az operatív törzs, ahol Kiss Róbert rendőr alezredes beszélt az Orbán-féle bejelentésekről, amelyhez hozzátette: akkor lépnek majd életben, amikor a parlament elfogadja a rendkívüli helyzetről szóló törvényjavaslatot.

Büntetett előéletű

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség szombaton gyanúsítottként hallgatta ki a büntetett előéletű férfit és elrendelte őrizetét.

Tagadott

A gyanúsított az őrizet elrendelése ellen panaszt nem jelentett be, ugyanakkor védőjével együtt a gyanúsítás ellen indokolás nélküli panaszt tett és tagadta a bűncselekmény elkövetését. A férfit közlekedési szabálysértések miatt korábban már többször elmarasztalták, jogosítvánnyal sosem rendelkezett, ennek ellenére állítása szerint gyermekkora óta rendszeresen vezetett.

FRISS!

Bréking: Megvan a hatékony, koronavírus elleni vakcina

Holnap dönt a bíróság a letartóztatásáról

A nyomozó ügyészség indítványt tett az őrizetben lévő gyanúsított letartóztatására, amely kényszerintézkedés elrendelésének tárgyában a Debreceni Járásbíróság holnap dönt, írják az ügyészség oldalán.

Kiemelt kép: Ügyészség