Az elmúlt néhány napban az extrém hidegé volt a főszerep, ám most végre emelkedni fog a hőmérséklet. Ennek ellenére van ahol még havazhat, sőt az ónos eső miatt több megyére is riasztást adtak ki.

Enyhül az idő

Szerdára enyhül az idő, az érkező csapadék északon, északkeleten, keleten még hó formájában eshet, nyugatabbra havas eső, eső várható, de a kora reggeli órákban északnyugaton ónos eső is előfordulhat. Délutántól nyugat felől szakadozni fog a felhőzet. A szél napközben északnyugatira fordul, a Dunántúl északi részén és a főváros környékén megerősödik. Hajnalban -6, 0, napközben -1, +11 fok várható, északon lesz a leghidegebb. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Szerdán északkeleten fog havazni

Enyhülés jön a következő napokban, de szerdán északkeleten még többfelé havazhat. Szabolcsban 5-8 centi friss hó is lehullhat a késő esti órákig.

Ezekre a megyékre adták ki a riasztást az ónos eső miatt

Fotó: met.hu

Kettősfronti hatás

Szerdán kettősfronti hatás érvényesül, így mind a meleg-, mind a hidegfrontra érzékenyek kellemetlen tüneteket tapasztalhatnak. Fejfájás, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, illetve a csapadékos tájakon a gyulladásos panaszok is felerősödhetnek. A hidegebb északi, északkeleti tájakon a kopásos eredetű ízületi fájdalmak is fokozódhatnak.

Fáradékonyság

Emellett kialvatlanság, fáradékonyság is felléphet. A szeles északnyugati tájakon élők ingerlékenyebbek, nyugtalanabbak lehetnek a megszokottnál. Öltözzünk melegen, téliesen, és erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk vitaminban gazdag zöldségeket, gyümölcsöket!

Ónos eső várható

Szerdán a nap első felében többfelé, majd főként északkeleten, keleten várható csapadék északon, északkeleten és keleten havazás, havas eső, máshol eső, a kora reggeli órákban a Dunántúlon helyenként ónos eső. Emiatt csúszósak, az ónos eső által érintett tájakon jegesek lehetnek az utak, északkeleten pedig havas, latyakos utakkal is találkozhatunk.

Óvatosan vezessünk!

A szél élénk, délutántól a Dunántúl északi felén és a főváros környékén gyakran erős lesz, így jelentősen csökkenhet a menetstabilitás. Délutántól nyugat felől egyre többfelé felszakadozik a felhőzet, a napos időszakokba érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Vezessünk óvatosan, tartsunk nagyobb követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Csütörtökön már sok napsütés várható

Csütörtökön sok napsütésre készülhetünk, csak keleten lehet időnként több felhő az égen, de számottevő csapadék nem várható. Helyenként élénk lehet az északnyugati szél. Napközben már 5 és 11 fok közé melegszik a levegő, csak északkeleten lesz ennél kissé hidegebb.

Ködös péntek

Péntek reggelre több helyen pára, köd képződhet, napközben pedig felhős időre van kilátás. Estefelé északkeleten kevés eső is eshet. A déli-délnyugati szél az ország déli felén élénk lehet. Délután 3-13 fokot mérhetünk.

Szombaton már 15 fok is lehet

Szombaton is több helyen párás, ködös lehet a reggel, melynek egy része napközben is megmaradhat, illetve rétegfelhőzetté alakulhat. Délen, délnyugaton valószínűek hosszabb napos időszakok. Itt többfelé feltámadhat a nyugatias szél. A csúcshőmérséklet 5 és 15 fok között alakul, írja az Időkép. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció, Freepik