Újszülött lányát vitte be a szolnoki kórházba az a férfi, aki azt állította, hogy az egyébként makkegészséges gyermeket egy bokorban találta egy élelmiszerüzlet előtti téren. A hazugság hamar kiderült, a szülőknek most kiskorú veszélyeztetése miatt kell felelniük. A szülők két fogyatékkal élő gyermeket nevelnek.

Két fogyatékos gyereket nevelnek

B. István és párja, Margit két fogyatékos gyermeket nevelt, amikor megtudták, hogy hamarosan újabb baba érkezik a családba. A pár egyesek szerint későn vette észre a kismama állapotát, ezért már esélyük sem volt az abortuszra.

Nem akarták megtartani az újszülöttet

Már a terhesség alatt eldöntötték, hogy az új jövevényt nem szeretnék megtartani. Kristóf és Marci speciális iskolába és óvodába járt, az anyjuk naponta vitte őket az újszászi családi házukból Szolnokra.

Otthon szülte meg a gyereket

Margit szerdán, otthon kezdett vajúdni, és kisvártatva megszülte a lányát. Erről értesítette a gyermekei apját, mert tudta, gyors döntést kell hozniuk. 

Pánikba estek

Pánikba estek, mert esélyük sem volt három gyermekről normálisan gondoskodni. Az anya a maga módján megpróbált gondoskodni a kislányról: a házilag elvágott köldökzsinórt egy fekete cérnaszállal elkötötte, a babát pedig bebugyolálta egy rózsaszínű, tiszta rongyba – írja a Bors.

Az apa a szolnoki kórházba indult

István aztán elindult élete talán legnehezebb útjára, és meg sem állt az egyik szolnoki kórházig. Az ott dolgozóknak azt mondta, hogy a kislányt egy bokorban találta egy élelmiszerbolt előtt, a kórház viszont hivatalból értesítette a rendőrséget.

Újszászra vezettek a nyomok

A nyomozók minden eshetőséget figyelembe vettek, és kiderítették, hogy a Szolnokhoz közeli Újszászon érdemes kutatniuk. Így jutottak el a Vágóhíd utcába, ahol végigkérdezték a szomszédokat.

Kiakadt a szomszédasszony

Az egyik szomszéd azt mondta, a szegénység nem indokolja, hogy valaki lemondjon a gyerekéről. Pláne nem úgy, ahogyan ezt a szerény körülmények közt élő család tette.

Szolnokon is van inkubátor

A szolnoki Hetényi kórház főbejáratánál egyébként állandóan készenlétben áll egy inkubátor, éppen azért, hogy ha valaki hasonló döntést hoz, legalább biztonságos helyre tehesse az elhagyandó újszülöttjét.

Megkapta a fejmosást

A Bors megtalálta a kislány édesanyját. Szerettük volna megkérdezni, miért akart megszabadulni a gyermekétől. „Már reggel megkaptam a fejmosást, köszönöm!” – mondta az asszony.

Csak az apának van munkája

A helyiek szerint a család egy éve költözött ide. Az apa rendszeresen dolgozott, az anya viszont azért nem tudott az egyik közeli cégnél elhelyezkedni, mert nem tanult meg biciklizni, ami nélkülözhetetlen lenne a bejáráshoz. Az élelmiszert segélyként kapják, legtöbbek szerint kifejezetten visszahúzódva élnek. Az ügyben a Szolnoki Rendőrkapitányság kiskorú veszélyeztetése miatt folytat büntetőeljárást.

Kiemelt kép: illusztráció