Ahogy azt Magyarországon az elsők között még szerda este a LikeNews.hu hírportál megírta, halálos baleset történt Szlovéniában egy magyar kamionnal. Egy Opel Corsa megcsúszott és összeütközött a szabályosan haladó tartálykocsival, amely egy szakadékba zuhant a magyar sofőr pedig meghalt. A balesetről készült videót a cikkünk alján lehet megnézni.

A kisautó olyan szerencsétlenül ütközött a kamionnal, hogy annak tartálya átlendült a viadukt korlátján és magával rántotta a vezetőfülkét, ami a sofőrrel együtt a 20 méteres mélységbe zuhant. A kamion 53 éves magyar sofőrje a becsapódás erejétől azonnal meghalt.

A szerencsétlenségben elhunyt 53 éves férfi Sajólászlófalván élt. Gyermekkori barátja megrendülve beszélt róla az RTL Híradó munkatársának. Azt mondta, hogy végtelenül jó ember volt. „Együtt nőttűnk fel, gyerekkorunkban kisautókat tologattunk, aztán úgy hozta a sors, hogy ő is és én is ezt a munkát választottuk.” – mesélte.

A szakadékba zuhant sofőrnek két gyermeke van, az egyik egyetemista. A falubelieket is megdöbbentette a hír, aggódnak a férfi családjáért.

A településen élő Kmetz András azt mondta a tévétársaság helyszínre utazott riporterének, hogy a családot nagyon megrázta a tragédia. „Még minket kívülállókat is teljesen letaglóztak a történtek. Rendes jó gyerek volt az biztos”- mondta az ismerős az elhunyt kamionosról.

A viadukt alá zuhant kamion – Fotó: RTL KLUB

Alexander Vrabic, a szlovén rendőrség szóvivője szerint teljesen egyértelmű, hogy az opeles a felelős a balesetért, ez a felvételről is látszik.

A viadukt alá zuhant kamion – Fotó: RTL KLUB

A tragédia a szlovén főváros mellett a Golovec-alagút előtt történt. Amikor a kamion lezuhan egy pillanatra az is látszik, hogy egy út van alatta, ahol egy másik kamion megy el. Ha néhány méterrel arrább zuhan le a magyar kamion, biztosan rázuhan a másik, alatta közlekedő járműre.

Kiemelt kép: részlet a videóból