Jól működő, az átlagos, mindennapi feladatokhoz bőven elég teljesítményt nyújtó, könnyen kezelhető, hibátlanul összerakott készülék a Honor 9 Lite.

Világoskék doboz, egyből emlékeztet a márkára, a kezdetektől fogva jellemző ez a csomagolás, akárcsak az, hogy csak a legfontosabb két tartozékot, a töltő- és adatkábelt, illetve a töltőfejet adják hozzá, ez utóbbi körülbelül 2,5-3 óra alatt tölti fel a mobilt, gyorstöltés támogatása híján ennél ne várjunk jobbat. Van még természetesen egy SIM-tű is, amivel a tálcát vehetjük ki a mobilból, hogy ráhelyezzünk két nanoSIM-et, vagy a második helyre egy microSD-t, ha feláldozzuk a dual standby SIM előnyeit.

Fémház helyett elöl-hátul üvegborítás, ugyanakkor műanyag keret alkotja a unibody készülékházat, összeszerelési hiba, vagy a napi használatot érdemben zavaró jelenség nincs, az oldalsó gombok kimondottan feszesek és jó nyomáspontúak, a csatlakozók minőségiek, recsegés-ropogás egyáltalán nincs, egyedül a kamera autofókusz-zörgése feltűnőbb itt is az átlagosnál, illetve a SIM-tálcánál lehet ujjal tapintani némi peremet. Ezzel talán mindenki együtt tud majd élni.

Aprónak nem nevezhető a mobil, viszont phabletes érzésünk sincs, ahogy kézbe fogjuk. Méretosztályán belül a kijelző/előlap aránya átlagon felüli, az ergonómiára pedig nem lehet panasz: a hátlapi ujjlenyomat-olvasó jól kitapintható és tökéletesen végzi a dolgát, a 18:9-es kijelző tetejének elérése pedig ha fogásváltással is, de nem lehetetlen feladat.

További részletek itt a mobilarénán