Site icon LikeNews

Farkasokat videóztak le nem mesze a 3-as főúttól Borsodban, körbeólálkodták az autóst éjszaka

Nem kell állatkertbe menni azért, hogy farkasokat, sőt farkasfalkát lássunk Magyarországon. Elég éjszaka kimenni egy vidéki útra és könnyen találkozhatunk emberre is veszélyes vadállatokkal. Ez történt a minap nem messze a 3-as főútvonaltól Borsodban, ahol farkasokat videózott le egy autós. A felvétel a cikkünk alján nézhető meg.

Előkapta a mobilt, amikor meglátta a farkasokat

Farkasokat videózott le egy erdész az autójából nemrég a Miskolchoz közeli Harsány nevű település külterületén. Amikor meglátta a farkasokat előkapta a mobilját és videót készített az állatokról.

Nem zavartatták magukat a farkasok

A felvételen jól látszik, hogy több farkas is átsétállt előtte az úton, közvetlenül az autója közelében haladtak el. A vadállatokat nem zavarta az autó motorhangja vagy a világítás.

Lehúzta a sofőr az ablakot

Amikor az autó előtt átmentek, körbejárták a kocsit. A sofőr lehúzta az ablakot, hogy a jármű hátsó részénél eltűnő állatokat jobban lássa a kamerájával.

Körbejárták az autót

Ekkor az egyik farkas megtorpant és visszanézett, majd az autó háta mögött abba az irányba ment tovább, ahonnét érkezett az autó előtt, vagyis körbejárták a kocsit.

Jobb bele sem gondolni

Egy ilyen helyzetben, ha egy biciklis fut össze a farkasfalkával, jobb bele sem gondolni mi történhetett volna, hiszen tudjuk, a falkába öszeállt farkasok ravaszok és becserkészi az áldozatát.

Nádifarkasok Budapest környékén

Nádifarkasokról is írt nemrég a Budapestkörnyéke portál, a sakálok beköltöztek Budapest környékére. A dél-budai Pátyon rendszeresen előfordulnak, többször esténként a településre is bejárnak. Egy olvasónk ezt a történetet osztotta meg velünk:

Éreztem, hogy valaki figyel

„Este tíz óra körül a teraszunkon ültem, olvasgattam a telefonomon, úgy éreztem, valaki figyel. Oldalra néztem és azt láttam, hogy alig két méterre tőlem a fűben ül egy sakál és bámul. Ijedtemben azt kérdeztem tőle kiabálva, te mit keresel itt? Erre fogta magát és nesztelenül eltűnt a sötétben. Szóltam a férjemnek, hogy sakál van az udvarban, ő lámpával körbejárta a kertet, de nem talált semmit, addigra valószínű kiment már valahol. Másnap elment a gazdaboltba, vett sűrűszövésű dróthálót és lezárta vele azokat a réseket a kerítés mentén, ahol beférhetett.” – mesélte pátyi olvasónk a BudaPestkörnyéke.hu hírportálnak.

Veszélyesek a gyerekekre

A történet nem egyedi. Mint kiderül Pátyon és környékén több sakálcsalád telepedhetett meg, hiszen a község több pontján is láttak vadállatokat, több udvarba is bejárnak. Ilyenkor érdemes szólni a helyi gyepmesternek, aki értesíti a természetvédelmi hatóságot, ahol eldöntik mi legyen: befogják vagy kilőjék a sakálokat. A sakálok gyakran csoportosan mozognak, kifejezetten veszélyesek a gyerekekre és a kisebb testű háziállatokra.

Támadó vaddisznók

Veszélyes állatokból a települések közelében tényleg nincs hiány. A vaddisznók, különösen májusban roppant agresszíven viselkednek. Nemrég megírtuk, hogy Kerepesen megtámadott egy koca egy játszótéren egy anyukát és a gyermekét, de arról is beszámoltunk, hogy Szentendrén egy kutyára támadt egy vadkan.

Medve szaladt Miskolcon

Bármennyire is furcsa, a barnamedvék is visszaköltöztek Magyarországra. A Kékvillogó.hu hírportálnak az egyik olvasója küldte el idén októberben azt a videót, ahol jól látszik, hogy Miskolc egyik utcájában rohan a mackó. A videót ide kattintva nézheted meg.

Sok a veszélyes vadállat

Egykor a gyerekeknek azt tanították, hogy a magyar erdőkben nincsenek veszélyes vadállatok. Ma már ez egyáltalán nem igaz. A medve, a sakál vagy a farkas kifejezetten veszélyes ragadozó és ha úgy tartja kedvük az embereket is megtámadják, érdemes óvatosnak lenni az elhagyatott területeken.

Itt a farkasokról készült videó

Kiemelt kép: részlet a videóból

Exit mobile version