Továbbra is folyik a nyomozás VV Fanni ügyében. A nyomozásban amerikai profilalkotók és elemzők is segítenek, akik a nő eltűnésének napját vizsgálták. Sikerült nekik visszavezetni a vádlott mozgását VV Fanni bérlakásától a szalkszentmártoni tavakhoz. A vádlott, B. László cipőjén a tavaknál lévő földszennyeződést találtak és az ügynökök szerint ott áshatták el a nő testét.

Profilalkotó és informatikus segített

Az Amerikai Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) két speciális ügynöke segítette a Novozánszki Fanni eltűnése, vád szerinti meggyilkolása ügyében elindult nyomozást. Úgy tudni, hogy az egyikük profilalkotó (viselkedéselemző), a társa pedig informatikus volt – olvasható a magyarnemzet.hu oldalon.

A személyiségét is vizsgálta

A profilalkotó feladata az volt, hogy az akkor még gyanúsított B. László motivációját és személyiségét vizsgálja meg. Mit tett a vád szerinti gyilkosság előtt, valamint milyen volt a pszichológiai állapota akkor és a gyanúsítást követően.

Alapos felmérés

A profilalkotó környezettanulmányt készített, amelyben megvizsgálta a vádlott szociológiai és családi hátterét, de számba vette lakhelyét, életkorát, iskolázottságát, megélhetési forrásait és világnézetét is.

Eredményeket ért el a profilalkotó

Az ügynök ezek segítségével meghatározta, hogy B. Lászlótól feszült helyzetekben milyen az elvárható magatartás. Emellett választ adott arra, hogy milyen volt azelvárható magatartás a vádlottól akkor, amikor azzal szembesült, hogy van egy holttest, amelyet el kell tüntetnie.

Elrejtette a holttestet

A profilalkotó arra jutott, hogy B. László elszállította a nő lakásáról a VV Fannit, akit megölhetett és elrejtette a holttestet. A szalkszentmártoni tavakhoz az informatikus ügynök jutott el, aki a vádlott mobiltelefonján használt wifi jeleket elemezte.

Nyomokat találtak

A magyar igazságügyi szakértők szintén ezt a helyszínt jelölték meg B. László mobiltelefonjának és autójának GPS-forgalmazását elemezve. Ezenkívül a vádlott a cipőjén a tavaknál lévő föld nyomait találták meg.

EZ IS ÉRDEKELHET!

“Példát kellene statuálni, hogy nem lehet büntetlenül gyilkolászni és embe­rek életét tönkretenni” – megszólalt VV Fanni legjobb barátnője

Vérzett a nő

A vádlott a per során csak annyit ismert be, amennyit eddig kétségtelenül rá tudtak bizonyítani. Nem tagadhatta azt sem, hogy az elájult őt ölben cipelte ki a teremgarázsban lévő autójához. Az autó alatt meg is találták a helyszínelők VV Fanni vérét.

Elvitte valahova VV Fannit

B. László állítása szerint a nő elájult, és „problémamegoldókhoz” vitte. A vér pedig azért volt az autó alatt, mert a lány orra vérzett.

Azóta sem találják

A vádlott előbb azt állította, hogy Dunavecséig ment a nővel, és onnan visszafordult. Az ügynökök bizonyítása után viszont már arról beszélt, hogy sokat jár a szalkszentmártoni tavakhoz, és lehet akkor is addig ment. A rendőrök VV Fanni testét azóta sem a tavakban, sem a környéken nem találták meg – írja a Kékvillogó.

Kiemelt kép: VV Fanni a villában – Forrás: RTL Klub