A Magyar Ügyvédi Kamara nem teketóriázott, azonnal felfüggesztették annak az ügyvédnek a működési engedélyét, aki korábban a büntetőfékezés miatt megvádolt Berki Krisztiánt és a közműlopásért bíróság elé állított Lagzi Lajcsit védte korábban, más ügyekben.

Felfüggesztették az ügyvédet, aki Berki Krisztiánt, Galambos Lajost és Gáspár Győzőt is védte. Az ügyvédet azzal gyanúsítják, hogy társaival több százmillió forintot csalt ki egy vállalkozótól.

Telex szúrta ki, hogy a Magyar Ügyvédi Kamara keresőjében az ügyvéd neve mellett – aki korábban Berki Krisztiánt, Galambos Lajost és Gáspár Győzőt is több ügyben képviselte – már az “inaktív” státusz szerepel.

Tóth M. Gábor, a budapesti kamara elnöke a lapnak elmondta: ez azt jelenti, hogy “nevezett 2021. július 8-tól 2022. január 8-ig fel van függesztve a tevékenység gyakorlása alól, azaz nem ügyvédkedhet” – írja az Atv.hu

Arról, hogy pontosan mi az oka a felfüggesztésnek az elnök a kamara titoktartási kötelezettségére hivatkozva nem közölt részleteket.

Ahogy azt korábban megírtuk a gyanú szerint 2019 szeptembere és 2020 márciusa között egy férfi több társával – köztük két ügyvéddel – egy vállalkozótól 800 millió forintot kapott.

A pénzt azért kapták, mert azt állították, hogy ebből a pénzből fizetik ki a belügyminisztert, a rendőröket, a NAV-ot és más hivatalos szerveket, hogy ne induljon a vállalkozó ellen adóhatósági és büntetőeljárás. Végül mégis elindult ellene a nyomozás, ezért további 100 milliót kértek, hogy majd ezzel kedvezően befolyásolják az eredményt.

Később ugyanezt a vállalkozót megkereste egy másik ügyvéd is, aki 150 milliót kért, hogy segítsen neki kedvezően alakítani a büntetőeljárást. Ez az ügyvéd is azt állította, hogy a pénzzel a miniszterelnököt, a legfőbb ügyészt és egy NAV-vezetőt kell lefizetni.

Az elfogás után a bíróság hét gyanúsított közül öt ember letartóztatását rendelte el. A most felfüggesztett ügyvéd bűnügyi felügyeletbe került azzal, hogy nyomkövetőt kell viselnie, és nem hagyhatja el a kijelölt otthonát, egy személy pedig szabadon távozhatott.

Kiemelt kép: Berki Krisztián – Forrás: tv2.hu