Gyászol Ábrahám Edit. Volt férjét, Andorai Pétert, szombat hajnalban veszítette el. Utolsó éveiket nagy szeretetben és barátságban töltötték.

Szombaton elhunyt Andorai Péter Kossuth-díjas művész, a Nemzet Színésze. Az utóbbi időben megromlott fizikai állapota miatt már nem vállalt szerepeket, gerincproblémákkal küzdött, ám a család tájékoztatása szerint rövid, súlyos betegség után hunyt el szombatra virradóan. A színész haláláról a LikeNews.hu ebben a cikkében írt.

Andorai Péter Ábrahám Edit férje volt.Nagy szerelem volt köztük, az élet mégis elsodorta őket egymástól. A fiuk mint kapocs, úgy fogta őket össze, a színész halála előtti utolsó éveiben pedig újra szoros lett a viszonyuk.

Az utolsó három évet hatalmas szeretettben és barátságban töltötték. A Barátok közt sztárja azt mondta, most nemcsak fia édesapját, de legjobb barátját is elveszítette.

„Hatalmas fájdalom Péter halála az egész családnak, most még nem tudok bővebben nyilatkozni, hiszen nagyon rövid idő telt el” – mondta a Blikknek Ábrahám Edit. 

Fia, ifjabb Andorai Péter is megrendülten nyilatkozott édesapjáról.

„Elsősorban az édesapámat, egy nagy tudású, bölcs embert veszítettem el, aki a példaképem volt. Nagyon sok útmutatást kaptam tőle az emberekre, a világra vonatkozóan, ő adott irányt nekem az élethez, a pályámhoz” – mondta a fiatal színész.

Kiemelt kép: Ábrahám Edit – Forrás: TV2