Hatalmas pusztítást végzett a vihar Budapesten és a környező megyékben. Még az aszfaltot is felszakította Pest megyében, járhatatlan lett a 10-es főút egy szakasza.

A 10-es főút környékén több települést elmosott a vasárnapi eső. A Komárom-Esztergom megyei Bajóton például teljesen elzárta az utat a víz, amely patakként zúdul végig a településen, mintha Velencében járna az ember.

A BudaPestkörnyeke.hu azt írta, hogy vasárnap 15 órától a solymári Auchannál lévő körforgalomat lezárták, innen fordítják vissza az autósokat. A 10-es út Üröm-Pilisborosjenő közötti szakasza gyakorlatilag járhatatlan lett.

A hegyoldalból lefutó egyik utca aszfalt rétegét lesodorta a nagy mennyiségű víz a 10-es útra, ettől vált veszélyessé a szakasz.

Több megyében másodfokú figyelmeztetés van érvényben zivatar és felhőszakadás veszélye miatt: Budapesten, Pest, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Komárom-Esztergom megyékben lehet az átlagosnál több csapadékra és áradásra számítani.

Kiemelt kép: viharkárok Bajóton – Forrás: Facebook