A Semmelweis Egyetem a kórházban kezelt koronavírusos betegek családjainak külön információs vonalat hozott létre.

Erről kaphatnak információkat

A betegek hozzátartozóit a vonalon tájékoztatják az ellátás gyakorlati kérdéseiről, a csomagküldésről, valamint a látogatási lehetőségekről.

Ekkor érdeklődhetnek a betegek állapota felől

 8.00 és 16.00 között pedig egy adott beteg állapotáról is kérhetnek felvilágosítást; a telefon nyomógombjainak segítségével kiválasztható a munkatárs kapcsolása opció, aki az érintettet kezelőegység diszpécseréhez továbbítja az érdeklődőt – írja az Egyetem a közleményében.

Nekik adnak ki információt

A tájékoztatásra kijelölt hozzátartozót a páciens jelöli meg, a tájékoztatható hozzátartozó neve bekerül az orvosi dokumentációba.

Ezen a számon érdeklődhet

Semmelweis Egyetem COVID információs vonal: 06 1 459 1500 / 1-es gomb

Ezt kérik a hozzátartozóktól

A közleményben arra kérik a hozzátartozókat, hogy csak abban az esetben telefonáljanak ha indokolt, amennyiben pedig a beteg állapota engedi, akkor tőle érdeklődjenek.

Ennyi fertőzöttet találtak az elmúlt 24 órában

A LikeNews is megírta, hogy 3870 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 254 148 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 116 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 5984 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 74 283 fő, az aktív fertőzöttek száma 173 881. Az aktív fertőzöttek 19%-a, az elhunytak 22%-a, a gyógyultak 24%-a budapesti.

Ennyien vannak lélegeztetőgépen

7932 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 674-en vannak lélegeztetőgépen.

Be kell tartani a szabályokat

Müller Cecília hangsúlyozta, hogy türelmesnek kell lenni, annak ellenére, hogy már sok van mögöttünk, így egyre nehezebb elfogadni a helyzetet, betartani a szabályokat.

Kiemelt kép: illusztráció