A bíróság május 5-én egy hónapra rendelte el Szilágyi István fiának előzetes letartóztatását, amit az IMEI-ben, vagyis az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kellett letöltenie.

Szilágyi Pétert apja meggyilkolásával gyanúsítják – a jelenlegi információk szerint a 49 éves férfi egy kalapáccsal verte halálra a színművészt.

Ripost azt írja, hogy a Fővárosi Főügyészség arról tájékoztatta őket, hogy 2020. szeptember 5-ig indítványozták a férfi letartóztatásának meghosszabbítását. Úgy tudják, a végrehajtás helyének megváltoztatását nem indítványozta az ügyészség.

Dr. Rab Ferenc helyettes szóvivő a Ripostnak annyit mondott: „A Fővárosi Főügyészég indítványt tett a letartóztatás 2020. szeptember 5-ig történő meghosszabbítása iránt, mivel annak a törvényi okai továbbra is fennállnak, álláspontunk szerint.”

Ahogy azt korábban megírtuk, Szilágyi István színészt a saját fia gyilkolta meg az otthonában. Gyakorlatilag agyonverte az apját. Az édesanya, az áldozat felesége szerint a fiatalember mentálisan beteg, gyógyszert kellett volna szednie, de kimaradt neki, ezért gyilkolhatott. Most elmeorvosok vizsgálják, az előzetesét pedig meghosszabbították.

Kiemelt kép: Szilágyi István – Forrás: Youtube