Gyerekeket környékeznek meg gyanús alakok a budapesti és vidéki iskolák környékén. Egy férfit már elfogott a rendőrség.

Egyre több a gyanús alak Budapesten, ugyanis több iskolánál is történtek meglepő esetek, így például a Havanna-lakótelep közelében. Vasárnap este egy fiatal lányt és barátját környékezték meg, amikor az iskolai korcsolyázás után este haza indultak. Amikor észrevették, hogy egy autóból kiszálló férfi közelít feléjük, a gyerekek hazáig futottak, s a fiatal lány az édesanyját is értesítette.

„Azonnal visszamentünk a helyszínre a gyerekekkel együtt. Amikor odaértünk, láttuk az autót, amibe épp három férfi szállt be. Gyorsan felírtuk a rendszámot, majd felhívtuk a 112-t. Nem akarok vádaskodni, de azt hallottam a gyerekek osztálytársaitól, hogy három iskolát is figyel négy férfi.”– nyilatkozta az édesanya a Ripostnak.

Azonban nem ez az egyetlen eset. Nemrégiben ugyanis egy 13 éves lányt kezdett el követni egy férfi a XVIII. kerületben. A lányok az utcán beszélgettek este az iskolai farsang után, amikor meglátták a férfit. Úgy döntöttek, inkább visszasétálnak az iskolához, ám a férfi követni kezdte őket. Az egyik kislány édesanyja elmondta: a lányát nagyon megviselték a történtek, sőt, pánikrohamot kapott.

A Pest megyei Ecseren is egy kisfiút szólítottak le egy piros furgonból.  A kisfiú iskolából hazafelé tartott, amikor három furcsa alak megállt mellette egy furgonnal és cukorkával kínálták. A gyerek szerencsére nem szállt be az autóba, hanem elfutott, ezt követően a szülők bejelentést tettek. 

Pornóképekkel zaklatta a diákokat

Miskolcon fel vannak háborodva a szülők, ugyanis állításuk szerint egy férfi zaklatja az általános iskolásokat. Az egyik édesanya beszámolója szerint kedden a miskolci Kaffka Margit Általános iskola diákjait környékezte meg egy férfi, majd a mobilján férfi nemi szervekről készült fényképeket mutogatott nekik. A tanárok azonnal értesítették a rendőrséget.

„A telefonjáról mutogatta a gusztustalan képeket a gyerekeknek, ezért a tanárok azonnal hívták a rendőrséget.”– mondta egy édesanya a Ripostnak.

„A férfi elmenekült, nem tudták elkapni, de minden szülő figyelmét fel kell hívnunk a veszélyre, hiszen lehet, hogy más iskoláknál is próbálkozik.”

Az iskola egyik tanára megerősítette a történteket, ők a rendőrséget is kihívták.

Egy férfit elfogtak

A rendőrség a Ripostnak azt nyilatkozta, hogy egy férfit elfogtak Miskolcon hasonló eset miatt. Azt kérik, aki gyanús viselkedésű személyeket lát, veszélyben érzi magát, bűncselekmény tanúja vagy áldozata, minél előbb értesítse a 112-es segélyhívó számon a hatóságot, mert később már csökken az esélye annak, hogy a helyszínen találják a tettest.

A Pilis Security figyel

Kedden egy félreérthető eset történt a Pest megyei Pilisen, amit egy édesanya osztott meg a közösségi oldalán. A 16 éves lánya éppen hazafelé tartott az iskolából, amikor megállt mellette egy autó.

 „Édesapja pont autóval ment el mellette, meglátta, lelassított és megkérdezte tőle, beszáll-e, hogy együtt menjenek haza. Mivel pár házra voltak csak, a lányom inkább sétált. Amint a férjem továbbment, a mögötte lévő Pilis Security autó megállt a lányom mellett és megkérdezte, hogy minden rendben van-e, ismeri-e azt, aki megszólította.”

Az édesanyát nagyon meghatotta, hogy így figyelnek a gyerekekre és megköszönte a gondoskodást a Pilis Securitynek.

Kiemelt kép: illusztráció