Hosszú betegség után, szerda hajnalban hunyt el Hegedűs Márta, fotóripoter. A háromgyermekes édesanyánál tavaly májusban diagnosztizáltak méhnyakdaganatot, ami már akkor előrehaladott állapotban volt. Márta halálhírért a férje tudatta a közösségi oldalon.

Az utolsó pillanatig hittek

„Az utolsó pillanatig küzdött a betegséggel, hihetetlen erővel próbált az életbe kapaszkodni, hogy minél tovább együtt maradhasson imádott gyermekeivel, Lilivel, Danival, Tomival, a családjával, és Veletek. Mindenkinek köszönjük, aki bármilyen formában támogatta Márti kezelését, elmondhatatlanul sok erőt adott neki az a rengeteg segítség és szeretet, amit Tőletek kapott. Sajnos, az utolsó hetekben már tudtuk, hogy el fog jönni ez a pillanat, de most nagyon nehéz felfogni, elfogadni, hogy nincs már velünk” – írta Márta férje a Facebookon. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt a teljes bejegyzés

Tavaly kapta a diagnózist

A háromgyermekes édesanya rák elleni küzdelméről a Blikk számolt be korábban. Az anyuka diagnózist követően elmondta, hogy villámcsapásként érte tavaly, amikor kiderült, hogy rákos.

Előrehaladott stádiumban volt a betegség

A betegség már akkor nagyon előrehaladott állapotban volt, a 20 éve fotóriporterként tevékenykedő nőt sürgősen operálni kellett, ezt követően pedig több életmentő sebészeti beavatkozás is szükséges volt.

Augusztusban is életmentő műtétje volt

„Ma kaptam meg a harmadik kezelést. Az előző immunterápia után sajnos egy nem várt komplikáció lépett fel, ami miatt életmentő műtétet kellett végrehajtani rajtam. A beavatkozás sikeres volt, és szerencsére nem befolyásolta az immunterápiás kezelés hatását, valamint további menetét. Most még nagyon gyenge vagyok, lábadozok a műtét után, de bízom benne, hogy hamarosan arról tudok beszámolni, hogy a terápia hatásos!Köszönök minden biztatást és érdeklődést!” – ezt még Márti írta augusztus végén.

Ebben a bejegyzésben:

Adománygyűjtés

A gyógykezelésére az Adománygyűjtés Márti részére oldalt hozták létre, ahol alig egy nap alatt össze is gyűlt a szükséges összeg. Az immunterápiás kezelés úgy tűnt esélyt adhat Mártának arra, hogy láthassa felnőni a gyermekeit, akkor a Blikknek azt nyilatkozta az édesanya: „Így esélyt kaptam arra, hogy hamarosan elkezdhessem a hat gyógyszerből álló terápiát”

Nem volt könnyű

„Nem könnyű ezt elfogadni. Harminc centi hosszan felvágtak, kivették a méhem, megtanítottak önkatéterezni, segédeszköz nélkül ugyanis nem tudom rendesen kiüríteni a hólyagom. Kihullott a hajam, már nem tudok a gyerekeimmel biciklizni, strandolni. Ugyanakkor ha felteszem a parókám, kisminkelem magam, senki se mondaná meg, hogy beteg vagyok”  – mondta akkor a lapnak Márta, aki a hasfalában lévő áttétekkel is küzdött, ám az utolsó utáni pillanatban sem adta fel a harcot.

A szervezete végül feladta a harcot

Szervezete szerda hajnalban azonban úgy döntött: vége. Márta 38 éves volt. Nyugodjon békében! Őszinte részvétünk a családnak. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció, Freepik