Elhunyt Benkő László, az Omega alapítója. A zenész 77 éves volt. Halálhírét az Omega a Facebook-oldalán tudatta.

Megrendítő posztban búcsúztak

„Benkő László (1943-2020)

Megrendülve tudatjuk, hogy Benkő Laci, az Omega együttes alapítója, hosszas betegség után elhunyt. A magyar rockzene meghatározó alakját rajongók és tisztelők milliói gyászolják itthon és külföldön egyaránt. Hiábavalók a szavak, fájó a csend, döbbenten idézzük fel életművét, zenéjét, szeretetteljes mosolyát. Benkő Laci örökre velünk marad”

– írta az Omega a Facebook bejegyzésében.

Zenésztársai gyászolják

Hosszú ideje beteg volt

Benkő László hosszú ideje küzdött súlyos betegséggel, 2017-ben diagnosztizáltak nála májrákot, életmentő műtéten esett át, majd idén ismét műteni kellett, a tüdeje vizesedett be,de szeptemberben úgy tűnt állapota javult, még egy jótékonysági rendezvényen is részt vett – írja a Blikk.

EZ IS ÉRDEKELHET!

Leállították Benkő László kemoterápiás kezelését

Jól érezte akkor magát

„Jól vagyok. Sőt, tele vagyok energiával, és úgy érzem, már képes lennék végignyomni egy Omega-bulit. Délután egyébként együtt voltunk a fiúkkal, Meckyvel, Elefánttal és a többiekkel, és arról beszéltünk, hogy előbb-utóbb koncertezni kellene. Vár minket a közönség, és mi már nagyon ki vagyunk éhezve a rajongóink szeretetére. Alakul a dolog, de a járvány, ez az átkozott vírus bizonytalanná tesz mindent és mindenkit…” – mondta a zenész akkor a Blikknek.

Kapcsolódó!

“Bátorítsuk és erőt adjunk neki” – Az Omega tagjai kérik, hogy jókívánságokkal biztassák az emberek kórházban lévő társukat

Mindent jobban értékelt

„Örömmel jöttem, Balázs, a fiam hozott, jó emberek között lenni, főleg a hosszabb-rövidebb kórházi kezelések után. Sok minden megváltozott bennem, talán kicsit más ember is lettem, jobban értékelek mindent, és megpróbálom élvezni minden egyes percét, másodpercét az életnek, mert nem tudom, nem tudhatjuk, melyik a legeslegutolsó pillanat. Sokszor foglalkozom az elmúlás gondolatával, és van bennem félelem, de megpróbálok túlélni mindent és mindenkit…”  – nyilatkozta szeptemberben Benkő.

Kiemelt kép: Benkő László