Életének 57. évében elhunyt Igaly Diána olimpiai, világ- és Európa-bajnok koronglövő, a Magyar Sportlövő Szövetség alelnöke.

Sinka László is megerősítette a halálhírét

A kiváló skeetlövő koronavírus-fertőzés okozta betegség miatt került kórházba. Halálának hírét Sinka László, a magyar szövetség főtitkára erősítette meg pénteken reggel az MTI-nek. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!  

Néhány napa került kórházba

Néhány nappal ezelőtt az MSSZ közölte, hogy Igaly Diána kórházba került, akkor a sportvezetőként dolgozó fiát idézve azt írták: „Édesanyám nem érezte jól magát, így elővigyázatossági okokból kórházba vonult. Az egész család kényesen ügyel a rendszeres fertőtlenítésre, maszkviselésre és a biztonságos távolságtartásra, mégis sokakhoz hasonlóan Édesanyám is elkapta a koronavírust.”

Fia adott hírt az állapotáról akkor

„Hálásak vagyunk az orvosok és ápolók odaadó munkájáért! Köszönjük, hogy sokan gondolnak rá és imádkoznak a mihamarabbi gyógyulásáért. Azt szeretnénk, hogy felépülése továbbra is nyugodtan és zavartalanul folytatódhasson”.

A Gárdonyi Sportlövő Klub is gyászolja:

2004-ben nyert olimpiát

Mint ismert Igaly Diána 2000-ben, Sydney-ben, bronzot, 2004-ben, Athénben aranyérmet nyert az olimpiai skeetlövő versenyben. Négyszeres világ-, ötszörös Európa-bajnok. Hétszer nyert magyar bajnoki címet nyert. 2013 novemberétől a magyar koronglövők szakágvezetője lett.

Tánccal ünnepelte aranyérmét

Igaly Diána a legnépszerűbb olimpiai bajnokok közé tartozott. Akik látták a 2004-es athéni győzelmét követően örömtáncot járt.

Ezért kapta a Diána nevet

Édesapja, Igaly József válogatott sportlövő volt, aki 1976-ban politikai okokból, pártonkívülisége miatt nem utazhatott a montreali olimpiára. Jelképes volt, hogy lányát a Diána névre keresztelte (akkor még hivatalosan Magyarországon ez a keresztnév nem létezett). Tízéves sem volt, amikor gyakorolni kezdte a lövést, 13 évesen igazolt versenyző lett. 1982-ben a magyar bajnokságon harmadik volt. Első nagy sikerét az 1983-as junior Európa-bajnokság hozta, amelyet megnyert. A felnőtt Eb-n kilencedik helyezett volt. 1983-ban és 1984-ben magyar bajnok volt. Az 1984-es junior Eb-n második helyezett volt. 1986 és 1988 között ismét magyar bajnok lett, írja a Wikipédia.

A MOB sportolói biztosságának tagja volt

2012 áprilisában a MOB sportolói bizottságának tagja lett. 2013 novemberétől a magyar koronglövők szakágvezetője lett.

Életműdíjat kapott

Törökbálinton élt, 2007-ben édesapja emlékére megalakult az Igaly József Lövészklub, ahol a SKEET lövészet utánpótlás nevelése folyik. Ennek érdekében a budaörsi lőtér 2012-ben szponzorok segítségével és önerőből felújításra került. 2019-ben életműdíjat kapott a Magyar Sportlövők Szövetségétől. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!  

Kiemelt kép: Igaly Diána – Forrás: YouTube