Ötvenkét éves korában meghalt Mark Anthony Morales, művésznevén Prince Markie Dee amerikai rapper, dalszerző és rádiós személyiség, az 1980-as évek meghatározó hip-hop triója, a The Fat Boys egyik tagja.

Menedzsere közölte a tragikus hírt

Menedzsere, Louie “Uncle Louie” Gregory szerint a Puerto Ricó-i származású rapper csütörtökön, egy nappal 53. születésnapja előtt hunyt el – olvasható a The Variety című filmes portálon. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A rapper 52 éves volt

A The Fat Boys

A trióban Morales mellett Damon “Kool Rock-Ski” Wimbley és Darren “Buff Love” Robinson szerepelt, a The Fat Boys kezdetben Disco 3 néven működött.

Halálának részletei egyelőre nem ismertek

Humor és önkritika

A brooklyni trió előszeretettel használt szájdobolást a számaiban és egyike volt az első rapbandáknak, amelyek stúdióalbumot adtak ki. A humoros és önkritikus szövegeivel hódító trió hét stúdióalbumot jelentetett meg, amelyek közül négy aranylemez lett.  

Több nagyjátékfilmben is szerepeltek

A banda több nagyjátékfilmben is szerepelt az 1980-as években, például az Ápolandó ápolók és a Krush Groove című vígjátékokban, erősítve a hip-hop népszerűségét az Egyesült Államokban.

FRISS! “Az elmenetele elmondhatatlan fájdalom” – megszólalt az AWS zenekar fiatalon elhunyt frontemberének bátyja

Szólókarrier

Morales rapperként, dalszerzőként és producerként is közreműködött a bandában, később pedig sikeres szólókarrierbe kezdett.

Lemezlovas

Miután a The Fat Boys feloszlott a kilencvenes évek elején, Morales mások mellett Mary J. Blige-dzsal, Mariah Careyvel, Jennifer Lopezzel, Craig Mack-kel és Marc Anthonyval dolgozott együtt. 2008-tól rádiós lemezlovas volt Miamiban. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció, Freepik