A LikeNews is beszámolt róla, hogy február 5-én elhunyt az AWS zenekar énekese, Siklósi Örs. A zenész halálhíréről a banda hivatalos Facebook és Instagram oldalán számoltak be a zenésztársai.

Leukémiával küzdött

“Elmondani az elmondhatatlant, leírni a leírhatatlant. Ez az, amit most meg kell tennünk. Júniusban Örsnél leukémiát diagnosztizáltak. Megszakadt szívvel tudatjuk veletek, hogy tegnap, február 5-én társunk, barátunk, testvérünk, Siklósi Örs 29 éves korában hosszú küzdelem után távozott közülünk.” A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Örs miatt vannak gyermekei

A fiatalon elhunyt énekes bátyja, Máté a Best Magazinnak beszélt testvére haláláról. Elmesélte, hogy Örs az oka annak, hogy már négy gyermeke van, ugyanis az öccse mutatta meg neki, hogy mekkora örömöt is képes okozni egy gyermek. “Hiperaktív gyermek volt, afféle figyelemmágnes, bárhová ment, kiprovokálta, hogy csak rá figyeljenek. Szerencsére a zene, a színpad révén ezt mind megkapta, de sajnos csak rövid időre” – nyilatkozta Máté a lapnak.

Hárman voltak testvérek

Örs és Máté között 14 év korkülönbség volt, míg az énekes és nővére között 11 év – írja a Blikk.

Legjobb barátok is voltak

“Nemcsak az öcsém volt, de a legjobb barátom is” – mondta Máté a lapnak. Az énekes bátyja azonban egy fajta apaszerepet is felvett, miután a szüleik szétköltöztek, ami Örsöt különösen megviselt, ugyanis csak ő lakott már otthon a szülői házban. Az énekes gyakran látogatta meg testvérét a munkahelyén, valamint sokszor náluk aludt és az unokaöccseivel és az unokahúgával játszott.

Nem volt haragtartó

Örsöt a testvére egy nagyon mosolygós, nagyon barátkozós fiúnak írta le, aki nem volt képes sokáig haragudni, volt barátnőivel is jó kapcsolatot ápolt, többüket még az esküvőjére is meghívta. “Számára nem volt kérdés, ha valakit egyszer megszeretett, azzal haláláig jóban lesz. Amúgy nagyon szeretett élni, sikeres volt a szakmájában, boldog volt a házassága. Mégis feltűnő, miért írt olyan sok dalt az elmúlásról, a halálról” – nyilatkozta Máté.

Félt a betegségektől

A sors fintora, hogy testvére elmondása szerint Örs kicsi kora óta félt a betegségektől, ám az egyikük sem gondolta, hogy a zenész nem fog kigyógyulni a leukémiából. Máté elmondta, hogy százból nyolcvanan meggyógyulnak. Örs egy transzplantáción is átesett, nővére adott neki sejtet, ami után jobban is lett, ám az immunrendszere végül nem bírta a kezeléseket.

EZT IS OLVASD EL!

“Egy darabot kitépett a szívemből a halálod” – megható szavakkal búcsúzik Siklósi Örstől az AWS dobosa

Biztosak benne, hogy találkoznak még

Máté elmondta, hogy az énekes utolsó dalai inkább szólnak az elmúlásról. A zenész testvérének és családjának egyetlen vigasza, hogy hisznek benne, hogy még újra látják majd imádott szerettüket. “Az elmenetele elmondhatatlan fájdalom, egyetlen vigaszunk, hogy keresztény emberként, hívőként biztosak vagyunk benne, hogy még találkozunk. Éppen ezért mondtam a négyéves fiamnak, hogy bár somorú, hogy nem ölelhetem magamhoz a testvéremet, de ő akkor is örökre velünk marad” – mondta Örs bátyja a hetilapnak.

Megszólalt egy barátja, Kovács Pali is

„Nagyon nehéz bármit is beszélni, eléggé friss ez a dolog. Örs januárban tervezett visszajönni, erről sokat beszélgettünk vele… Mindig egy olyan pozitív csóka volt, akivel amikor novemberben beszélgettünk, küldözgette a dalait, hogy miket készített még, kíváncsi volt a véleményemre. Mindig mondta, hogy figyelj, tesó, pár hét, pár hónap és kijövök, toljuk neki, koncertek így, koncertek úgy…! Nagyon pozitív ember volt” – mondta el a LifeTV reggeli műsorában Kovács Pali nemrégiben.

Felkészítette barátait a legrosszabbra

„Alig egy fél év alatt elragadta a betegség. Nem nagyon akart minket ezzel terhelni, valahogy neki mindig az volt a fontos, hogy akiket szeret, és akik fontosak számára, jól érezzék magukat. Beszélt erről és felkészített minket a dologra, viszont mindig foglalkozott másokkal” – mondta az énekes.  A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Siklósi Örs, M5 Ismerd meg című műsor – Youtube