Site icon LikeNews

Gyász: tragikus hirtelenséggel meghalt a világhírű rapper

Candle on wooden table against black background, space for text

Ötvenkét éves korában meghalt Mark Anthony Morales, művésznevén Prince Markie Dee amerikai rapper, dalszerző és rádiós személyiség, az 1980-as évek meghatározó hip-hop triója, a The Fat Boys egyik tagja.

Menedzsere közölte a tragikus hírt

Menedzsere, Louie „Uncle Louie” Gregory szerint a Puerto Ricó-i származású rapper csütörtökön, egy nappal 53. születésnapja előtt hunyt el – olvasható a The Variety című filmes portálon. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A rapper 52 éves volt

A The Fat Boys

A trióban Morales mellett Damon „Kool Rock-Ski” Wimbley és Darren „Buff Love” Robinson szerepelt, a The Fat Boys kezdetben Disco 3 néven működött.

Halálának részletei egyelőre nem ismertek

Humor és önkritika

A brooklyni trió előszeretettel használt szájdobolást a számaiban és egyike volt az első rapbandáknak, amelyek stúdióalbumot adtak ki. A humoros és önkritikus szövegeivel hódító trió hét stúdióalbumot jelentetett meg, amelyek közül négy aranylemez lett.  

Több nagyjátékfilmben is szerepeltek

A banda több nagyjátékfilmben is szerepelt az 1980-as években, például az Ápolandó ápolók és a Krush Groove című vígjátékokban, erősítve a hip-hop népszerűségét az Egyesült Államokban.

FRISS! “Az elmenetele elmondhatatlan fájdalom” – megszólalt az AWS zenekar fiatalon elhunyt frontemberének bátyja

Szólókarrier

Morales rapperként, dalszerzőként és producerként is közreműködött a bandában, később pedig sikeres szólókarrierbe kezdett.

Lemezlovas

Miután a The Fat Boys feloszlott a kilencvenes évek elején, Morales mások mellett Mary J. Blige-dzsal, Mariah Careyvel, Jennifer Lopezzel, Craig Mack-kel és Marc Anthonyval dolgozott együtt. 2008-tól rádiós lemezlovas volt Miamiban. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció, Freepik

Exit mobile version