Az Országos Mentőszolgálat szóvivője maximálisan megbízik a vakcinában. Mint mondta: közel a megoldás, már látjuk a fényt az alagút végén, de addig még ki kell tartani. Ő maga az elsők közt regisztrált és mindenképpen beoltatja magát.

Gyorsan regisztrált

Az elsök közt regisztrált a koronavírus elleni oltóanyag beadására, és amint lehet beoltatja magát Győrfi Pál – derült ki a Ripostnak adott interjújából. Az Országos Mentőszolgálat szóvivője egyúttal arra biztat mindenkit, hogy kövesse a példáját.

Nem fáradhatunk el

Győrfi Pál azt is elmondta, hogy a járványügyi szabályok betartása szó szerint életeket ment, ebbe nem fáradhatunk bele mindaddig, amíg a járványhelyzet ezt megköveteli.

Lelket akar önteni az emberekbe

„Próbálok én is mindenkibe lelket önteni, igyekszem minél többször elmondani, hogy közel a megoldás, már látjuk a fényt az alagút végén. Megvannak az oltóanyagok, csak egy kicsit kell még kitartani és amint lehetőség nyílik rá, beadathatjuk magunknak az oltást” – mondta.

Nem kételkedik a védőoltásban

A lap kérdésére azt is hangsúlyozta, hogy nincsenek benne kételyek a gyorsan kifejlesztett oltás megbízhatóságával kapcsolatban.

Kis kellemetlenség vagy veszélyes betegség

Magyarországon csak megbízható és hatékony oltást fognak engedélyezni. A védőoltás beadásának apró kellemetlensége nem hasonlítható össze azzal, ha valaki elkapja a veszélyes betegséget, ezért a kollégáimat és mindenkit arra biztatok, oltassa be magát bátran.”

Sok a szomorú ember

A szóvivő arról is beszélt, hogy a koronavírus-járvány miatt többen érzik magukat szomorúbbnak, magányosnak, de ők is higgyék el: ez most átmeneti nehézség.

Kockázatos a személyes találkozás

Mint mondta: Hívják fel hozzátartozóikat, barátaikat, ha nincs más, akkor a lelki segélyszolgálatot. A személyes találkozás most kockázatos, de a technika lehetővé teszi, hogy akár online összekapcsolódjon a nagyobb család az ünnepekben – fogalmazott Győri Pál.

Karácsony előtt engedélyezhetik

Az Európai Gyógyszerügynökség december 21-én dönthet a Pfizer vakcinájának engedélyezéséről, Jens Spahn német egészségügyi miniszter tegnap azt nyilatkozta, hogy várhatóan december 27-én kezdődhetnek el az oltások az Európai Unió egyes tagállamaiban.

Szilveszter előtt Magyarországon is oltani fognak

Dr. Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján kifejtette, hogy ezt követően kezdődhet meg az oltóanyag kiszállítása és indulhat az oltás Magyarországon is, amelynek első körében, már december végén az egészségügyi dolgozók kaphatnak belőle.

Kiemelt kép: Győrfi Pál