A BudapestKörnyéke is beszámolt arról, hogy Zacher Gábor szerint idén el kellene felejtenünk a karácsonyt.

Felejtsük el a karácsonyt, hogy jövőre lehessen karácsony

Zacher Gábor szerint idén el kell felejteni a karácsonyt, illetve sokkal jobban kellene figyelni arra, hogy betartsuk a szabályokat, amiket a járvány megfékezése miatt hoztak. Az RTL Reggeli című műsorában így fogalmazott: „Szerintem felejtsük el ezt az idei karácsonyt, hogy legyen jövőre karácsony, hogy ne arról szóljon a történet, hogy azokat gyászoljuk, akik azért halnak meg, mert nem tartjuk be a szabályokat” – mondta.

A koronavírusba bele lehet halni

A toxikológus elmondta, ebbe a betegségbe bele lehet halni, és nem csak az idősek halhatnak bele. Arról is beszélt, hogyan zajlik a kórházban a munka. Elmesélte például, hogy reggel azért nem szokott inni folyadékot, hogy ne kelljen WC-re mennie, miután beöltözött a védőruhába.

Nem találkoztak az orvosok még ilyen betegséggel

Ez egy olyan betegség, amilyennel eddig még nem találkoztunk, amit nem ismerünk., furcsa, hogy ilyen járvánnyal találkozunk a 21. században. Olyanokat sem tudunk, mi lesz 3-4 hónap múlva, ha valaki átesik a betegségen. Rengeteg olyan dolog van még előttünk, amit nem látunk – folytatta Zacher doktor a Blikk összefoglalója szerint.

Mi lesz a karácsonnyal?

A WHO szerint legjobb, ha nem találkozunk a rokonainkkal. „Nincs kockázatmentes lehetőség. Magasabb és alacsonyabb kockázat van” – mondta Maria Van Kerkhove, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) epidemiológusa a közelgő karácsonyi ünnepekről. 

Győrf Pál reagált

Győrfi Pál Facebook-oldalán reagált Zacher Gábor korábbi nyilatkozatára, szerinte egyáltalán nem kell elfelejtenünk idén a karácsonyt.

Az óvatosság fontos

“Az óvatosság, a szigorú korlátozások teljesen helyénvalók, nekem valójában a média által a cikkhez adott „felejtsük el ezt az idei karácsonyt” címmel és annak kissé félreérthető üzenetével van bajom. Szerintem talán sohasem volt ekkora értéke és tartalma az előttünk álló Ünnepnek. Az összetartozás, a szeretet és az önzetlenség megtapasztalásának, átélésének” – írta posztjában az Országos Mentőszolgálat szóvivője, aki szerint nem elfelejteni kell a karácsonyt, hanem „már most és tiszta szívvel készülni rá”.

Ez a véleménye Győrfinek

“Idén tényleg ne a bevásárlás, a boltokban vett sok drága ajándék legyen a cél, hanem a lelki örömszerzés. Tervezzük meg, hogy esetleg ha kell, fizikai kontaktus nélkül hogyan lehetünk együtt azokkal, akiket szeretünk” – írta Győrfi a posztban.

Számára ez a legfontosabb ünnep

“Nekem a Karácsony a legfontosabb ünnep. Még egy címmel sem hagyom bántani” – zárta a bejegyzést.

Kiemelt kép: Győrfi Pál