A 31 éves Szilágyi Áron ma megszerezte harmadik olimpiai aranyérmét Tokióban, ezzel rekordot állított fel. Az ünneplésről készült képeket érdemes megnézni. Öröm, eufória, boldogság. A róla szóló dokumentumfilmben egyértelműen fogalmazott: “Győzni akarok, győznöm kell” – mondta az immár háromszoros olimpiai bajnok sportoló.

A harmadik olimpiai arany

Sorozatban harmadik olimpiáján, Tokióban is bejutott a döntőbe a kardvívó Szilágyi Áron, miután legyőzte grúz, majd olasz ellenfelét. Így harmadszor is aranyérmes, ami ebben a versenyszámban korábban még senkinek sem sikerült.

Nagyon büszke és boldog

„Azt fel kell fognom, hogy mit csináltam ma, hogy háromszoros olimpiai bajnok lettem egyéniben, de azt óvatosan visszautasítom, hogy én lennék a sportág legnagyobb legendája. Természetesen nagyon büszke vagyok arra, amit itt ma, illetve az elmúlt kilenc évben elértem, de úgy érzem, vannak még címek, amiket meg lehet szerezni. Sok minden jár a fejemben, de egyelőre engedjék meg, hogy ezt megünnepeljem.” – mondta Áron az Indexnek.

Tudta mi kell a győzelemhez

„Elsőre el sem hittem, hogy nyertem, és továbbra is nehéz felfogni, hogy háromszoros győztes vagyok. Nehéz különbséget tenni a három siker között, Londonban még nagyon fiatal voltam, Rióba és ide viszont már úgy érkeztem, hogy tudtam, mi kell a győzelemhez, úgyhogy ezek talán könnyebbek voltak.” – tette hozzá a boldog sportoló. Kattints ide és nézd meg a győzelemről készült fantasztikus képeket.

Kiemelt kép: Szilágyi Áron