Pattogó hangon, ökölbeszorított kézzel kért bocsánatot áldozata családjától a kőbányai macsétás gyilkosként hírhedtté vált K. Dániel a Fővárosi Törvényszéken az előkészületi tárgyaláson.

Beismerő vallomás

– Elismerem, bűnös vagyok gyilkosságban, meg mindenfélében, de a a kiskorú elleni bűncselekmény elkövetését nem ismerem el – jelentette ki pattogó hangon K. Dániel, aki azt kérte a bíróságtól, ítélje halálra, hogy az olyan ember, mint ő, ne csúfítsa a világot, írta meg a Blikk.

Tavaly év végén történt a tragédia

K. Dániel nevét tavaly év végén ismerte meg az ország, amikor becsöngetett a vele egy házban lakó, háromgyermekes édesanya lakásába. Amint ajtót nyitott, a férfi berontott, és a nála lévő bozótvágó késsel 26-szor megszúrta, megvágta a gyermekeit védő édesanyát.

A nagyobbik kislány könyörgött a segélyhívón keresztül

– Segítség, jöjjenek gyorsan, az anyukám le van késelve – könyörgött a nagyobbik kislány a segélyhívón a diszpécsernek. Mire a rendőrök és a mentők kiértek, addigra az anya belehalt a súlyos sérüléseibe.

Nem csak a gyilkosság szárad a lelkén

De nem csak ez szárad K. Dániel lelkén. A gyilkosság előtt, karácsony első napján bezárkózott a 12 éves húgával a fürdőszobabába, akit megerőszakolt. Az albérletében a számítógépén mappákba rendezve meztelen képeket találtak, összesen 414 ilyen fotót.

Magányosnak érezte magát

A mindössze hét osztályt végzett, százkilós férfi vallomásából kiderült, a bicskei gyermekotthonban nevelkedett. Amikor onnan kikerült, targoncásként dolgozott az IKEÁ-ban, mellette testépítéssel foglalkozott. Gyakran magányosnak érezte magát, hiányzott neki a szülei szeretete.

A végzetes napon

A végzetes napon szteroid tablettákat vett be, amire viszkit ivott. Ettől bódult állapotba került, fordított kereszteket rajzolt a naplójában, majd engedelmeskedett a fejében a hangoknak, hogy ölj, gyilkolj. Magához vette a 30 centis bozótvágó kését, és megkezdte az ámokfutását. Elmondása szerint miután a szerencsétlen anyát lemészárolta a lakásban és meglátta a földön a vértócsát, megijedt. Rájött, hogy nagy bajt csinált.

Közelebb került istenhez

– A börtönben közelebb kerültem istenhez, más ember lettem. Nem tudom felfogni, hogy három gyereket az anyjuk nélkül hagytam – vallotta a férfi.

Nem kér megbocsátást

– Örök lelki fájdalmat okoztam nekik, amit nem lehet megbocsátani, ezért nem érdemlem meg, hogy éljek – hangzott el a vallomásában.

Decemberben folytatódik a tárgyalás

K. Dániel tárgyalása december 9-én tanúkihallgatással folytatódik.